Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 aug 2018

Google Assistant is eerste tweetalige slimme assistent

Google Assistant is er plotseling een stuk slimmer op geworden. Het is namelijk de eerste slimme assistent die tweetalig is geworden. Google Assistant kan nu dus twee talen tegelijkertijd begrijpen, waar je voorheen slechts een taal kon instellen.

Google Assistant is nu tweetalig

Dat heeft de zoekgigant bekend gemaakt tijdens IFA 2018, een grote techbeurs die nu plaatsvindt in Berlijn. De update is een uitkomst voor gezinnen waarin twee talen worden gesproken, of wanneer de assistent bijvoorbeeld iets nog niet in een bepaalde taal kan.

Sinds kort spreekt de assistent ook Nederlands. Daarmee hebben we ook meteen het slechte nieuws te pakken: Nederlands behoort nog niet tot de talen die de assistent tweetalig kan begrijpen.

Google Assistant

Voorlopig blijft de tweetalige optie beperkt tot Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Elke combinatie tussen twee talen uit dat rijtje werkt dus.

De zoekgigant heeft al bevestigd dat er de komende maanden meer talen bijkomen. Ook komen er de komende maanden meer smartphones, speakers en andere gadgets uit die de assistent ondersteunen. Maar goed, dat wisten we al: de afgelopen dagen werd je ermee overspoeld.

Er is nog meer nieuws rondom de assistent: Google Assistant werkt nu ook beter samen met de Chromecast. Wanneer je een Google Home en een Chromecast aan je televisie hebt gekoppeld, dan zie je meer visuele resultaten op het scherm.

Assistant toont je nu bijvoorbeeld het weer, sportstanden, aandelen en andere gepersonaliseerde content. Als je al iets aan het kijken bent via je Chromecast, dan komt er simpelweg een strakke overlay overheen, in plaats van dat de huidige content wordt afgesloten.

Ook het afspelen van content op je televisie wordt een stuk makkelijker, wanneer er een Chromecast aan gekoppeld is. In plaats van een lang commando zoals “Hey Google, speel Stranger Things op de televisie af,” snapt de assistent ook wat je bedoelt wanneer je simpelweg “Hey Google, speel Stranger Things” zegt.

De assistent weet dankzij de Chromecast immers al welke televisie je bedoelt. Ten slotte komt de Google Home Max binnenkort ook naar Engeland, Frankrijk en Duitsland.

 

Reageer op artikel:
Google Assistant is eerste tweetalige slimme assistent
Sluiten