Jelle van Es
Jelle van Es Tech 18 dec 2018

Google Assistant kan nu vliegtuigvertragingen voorspellen

De reis is soms mooier dan de bestemming. Tenzij je op Schiphol aankomt en er dan achter komt dat je vliegtuig naar een tropisch bestemming een paar uur vertraging heeft. En dan net niet genoeg vertraging dat je daarna recht hebt op een mooie compensatie. Of wat te denken als je terug naar huis moet en de volgende dag een belangrijke meeting hebt. Dan is het funest dat je een paar uur op de luchthaven zit. Google wil daar met Google Assistant verandering in brengen en werkt aan een tool om vertragingen te kunnen voorspellen.

Omgaan met vertragingen dankzij Google Assistant

Nu kun je al zelf een aantal voorspellingen doen. Zeker op bestemmingen waar weinig op wordt gevlogen door een maatschappij, kun je er de donder op zeggen dat je vertraging gaat krijgen als het inkomende vliegtuig te laat vanuit Schiphol vertrekt. Dat is dan vaak het vliegtuig dat ook weer teruggaat. Maar op een bestemming waar vaker op wordt gevlogen is dat wat lastiger. En dan zou Google Assistant handig zijn.

Google Assistant

Google denkt door gebruik te maken tussen een combinatie van historie en de mogelijkheid van de AI om dingen zelf te leren, dat de service nu voor 85 procent goed kan vertellen of je vlucht met vertraging vertrekt. Via een voice commando zou je dan de vraag kunnen stellen: “Hey Google, is my flight on time?”. Maar ook is het mogelijk om specifieke informatie over een specifieke vlucht op te vragen.

Uiteraard zal dit eerst in de Verenigde Staten gaan komen, waarna het later waarschijnlijk pas wereldwijd wordt uitgerold. Verder wil Google zijn Google Flights service verder verbeteren. Zo kun je bij het vergelijken van prijzen naar een bestemming bijvoorbeeld meenemen hoeveel een maatschappij vraagt om je koffer in te checken. Op die manier heb je uiteindelijk een prijs die echt eerlijk te vergelijken is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Assistant kan nu vliegtuigvertragingen voorspellen
Sluiten