Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 7 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Assistant gaat je mogelijk van gekmakende wachtmuziek verlossen

Je kent het wel: je hebt ergens extra informatie over nodig of er is iets misgegaan met je bestelling en daarom bel je even de klantenservice. Afhankelijk van het bedrijf kan dat telefoontje helaas soms behoorlijk lang duren en als je pech hebt beland je in de wacht met een “gezellig” muziekje, waar je bijna je haren van gaat uittrekken. En je telefoon op stil zetten gaat niet echt, aangezien je dan ook de klanteservice medewerker niet meer hoort als die eindelijk tijd voor je heeft. Volgens de berichten zou Google Assistant een einde maken aan deze marteling en je gaan redden van gekmakende wachtmuziek.

Steeds meer features

Google is constant bezig met het verbeteren van de kunstjes van zijn virtuele assistent. Zo demonstreerden ze een tijdje geleden al hoe Google Assistant zelfstandig telefoontjes voor je zou kunnen plegen om bijvoorbeeld een reservering te maken bij een restaurant. Zoals je zou verwachten werkt dit niet altijd even vlekkeloos, maar ze blijven het proberen en door de jaren heen is de assistent wel duidelijk een stuk beter geworden.

Google Assistant
Bron: ANP / Ethan Miller (Afbeelding: ANP / Ethan Miller)

Google Assistant in de wacht

Om de zoveel tijd lekken er dan ook nieuwe features van de digitale assistent en volgens 9to5Google zou een betrouwbare bron onlangs weer met iets nieuws zijn gekomen. Volgens de bron zou Google Assistant op de aankomende Pixel 4 je kunnen helpen met wachtmuziek. Wanneer je weer eens de zoveelste wachtende in de rij bent tijdens een telefoontje, zou je dat namelijk via een speciale knop kunnen doorgeven aan het hulpje. Deze zou vervolgens je telefoongesprek in de gaten houden, terwijl jij vrij bent om lekker iets anders te gaan doen. Wanneer het zover is en je daadwerkelijk met iemand mag babbelen, geeft Google Assistant het meteen door en hoef je je niet te ergeren aan de tijd die je in de wacht hebt verspild.

Niet meteen op Pixel 4

Hoe de feature exact zou werken is nog onbekend. Het nieuwe kunstje zou nog in een relatief vroeg stadium van ontwikkeling zijn en hoogstwaarschijnlijk niet meteen beschikbaar zijn bij de lancering van de Pixel 4 toestellen. De Google bron geeft echter aan dat hij er wel redelijk zeker van is dat de feature uiteindelijk zal verschijnen. In de tussentijd heeft Google Assistant al wel een nieuw kunstje om mee aan de slag te gaan. De virtuele assistent kan tegenwoordig namelijk ook WhatsApp telefoontjes voor je plegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Assistant gaat je mogelijk van gekmakende wachtmuziek verlossen
Sluiten