Google Assistant wordt toegevoegd aan de Xbox One

De Xbox One is eigenlijk altijd al meer geweest dan alleen maar een spelcomputer. Microsoft wil het liefst dat de spelcomputer het centrale punt is van je huiskamer en geeft je onder andere de mogelijkheid om je tv-verbinding via de spelcomputer te laten verlopen. Wat dat betreft is het ook niet heel erg gek dat binnenkort Google Assistant aan de spelcomputer wordt toegevoegd.

Google Assistant op de Xbox One

Google Assistant wordt in de aankomende weken eerst uitgebracht in een beta-fase en als dat bevalt, dan wordt de service definitief gebracht. Met Google Assistant is het mogelijk om games en applicaties te lanceren, de spelcomputer aan of uit zetten, een video op Netflix pauzeren en nog veel meer. Je kunt de service overigens niet direct gebruiken op de Xbox One. In plaats daarvan moet je de spelcomputer koppelen aan hetzelfde netwerk waar je een smartdevice op hebt zitten. Via dat device is het dan mogelijk om commando’s aan Google Assistant door te geven en dat wordt dan vervolgens op de Xbox One verwerkt.

Google Assistant

Dat werkt via Google Group en de Google Home-app voor iOS of Android. Daar moet je dan op zoek gaan naar de Xbox en die geef je dan vervolgens een naam, zoals de Xbox. Vervolgens kun je via Google Assistant dan zoiets zeggen als ‘Hey Google, turn on Xbox’ en dat moet er dan voor zorgen dat je spelcomputer aan gaat.

Nu is het maar de vraag of je dat in de praktijk gaat doen. Voor het spelen van je games heb je nog altijd de controller nodig. En die gebruik je ook om je spelcomputer aan te zetten. Daarmee lijkt het me voornamelijk interessant als je puur op Netflix wilt kijken op je Xbox One. Dan kun je via Google Assistant waarschijnlijk ver komen om dit voor elkaar te krijgen zonder van je bank af te gaan.

Reageer op artikel:
Google Assistant wordt toegevoegd aan de Xbox One
Sluiten