Google Assistent te fanatiek meegeluisterd? Je fixt het op deze manier!

Het kan zijn dat de Google Assistent soms iets te horen krijgt wat die niet moest horen. Gelukkig kun je dat (in de Engelse versie) nu snel rechtzetten. Met een simpel spraakcommando kun je namelijk aan de stemassistent vragen of ze wil verwijderen wat je zojuist gezegd hebt.

Hoewel slimme speakers ontzettend populair zijn, bestaan er ook veel zorgen en problemen omtrent de privacy van gebruikers. Dergelijke speakers beginnen pas met opnemen op het moment dat je een specifieke trigger gebruikt. Voor de Google Assistent is dat ‘Hey Google’, terwijl je op Apple-apparaten ‘Hey Siri’ gebruikt. Het probleem is dat zo’n assistent soms denkt getriggerd te worden, waardoor die iets kan opnemen wat niet voor een ander bedoeld is.

Hey Google, verwijder wat ik zojuist zei

Er is nu gelukkig een oplossing beschikbaar voor de momenten waarop de Google Assistent denkt aangesproken te voelen. Bijvoorbeeld wanneer je ‘Oké cool’ tegen iemand zegt in een gesprek, dan kan de Assistent denken dat je wat wil.

Google Assistant
Hey Google Afbeelding: (ANP / Ethan Miller)

In de Engelssprekende versie van de Google Assistent kun je nu tegen Google zeggen ‘Hey Google, that wasn’t for you’. De Assistent zal dan niet alleen stoppen met luisteren, ook zal het bericht dat als laatste opgenomen is worden verwijderd uit je persoonlijke geschiedenis.

Nog meer opties voor Google Assistent

De website Droid-Life heeft ontdekt dat er nog meer opties zijn. Je kunt middels spraakcommando’s aan de Google Assistent vragen of ze een heel gesprek kan wissen of alles verwijdert wat er die dag tegen hem gezegd is. Mocht je meer controle willen hebben over wat er wel of niet opgeslagen wordt over je gebruik met de Google Assistent, loop dan je instellingen en activiteiten eens na op je persoonlijke Google-pagina.

Op moment van schrijven is het helaas niet zo dat we dit al tegen de Nederlandssprekende Google Assistent kunnen roepen. We hebben het geprobeerd, maar dan zegt de Assistent dat die ‘niet weet hoe die hiermee kan helpen’. Hey Google, bedankt he.

Droid-Life

Reageer op artikel:
Google Assistent te fanatiek meegeluisterd? Je fixt het op deze manier!
Sluiten