Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 3 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Google Assistent nu in het Nederlands beschikbaar voor Sonos

Twee weken geleden rolde Google Assistent voor Sonos al uit voor andere landen, maar vanaf nu is de slimme assistent ook beschikbaar in Nederland. In een persbericht maakt Sonos bekend dat de feature door middel van een gratis software-update wordt toegevoegd aan de Sonos One of de Sonos Beam. 

Sonos voegt Google Assistent ook in Nederland toe aan speakers

In 2017 onthulde Sonos de gloednieuwe Sonos One: een slimme speaker die gewapend is met Alexa, maar later ook zou beschikken over Google Assistent. Tijdens de onthulling van de speaker werd bekend gemaakt dat de komst van die laatste ergens in 2018 plaats zou vinden. Maar de producent liet op zich wachten en startte in november dat jaar alleen nog maar een private beta om de feature te testen. Tijdens CES 2019 zagen we, dankzij Google zelf, de combinatie tussen de assistent en speaker voor het eerst weer opduiken. De komst van Google Assistent hing al tijden in de lucht, maar wanneer deze beschikbaar zou worden bleef een groot mysterie. Totdat Sonos een aantal weken geleden bekend maakte dat de assistent van Google officieel naar de speakers komt.

Twee weken geleden rolde dan ook de eerste updates uit voor Google Assistent. Mensen met een Sonos One en een Sonos Beam kregen de feature door middel van een gratis software update, maar het Nederlandse publiek moest geduldig blijven. Ondanks het feit dat een release in ons land eraan zat te komen, hadden we simpelweg nog geen idee wanneer we ermee aan de slag konden gaan. Door middel van een persbericht maakt Sonos een einde aan de onzekerheid en kondigt het de komst aan van een Nederlandse Google Assistent voor de speakers.

Vanaf nu is de ondersteuning van de slimme assistent beschikbaar in Nederland. Door middel van een gratis software-update krijgen eigenaren van een Sonos One of een Sonos Beam de mogelijkheid om te kiezen tussen Google Assistent en Alexa. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit waar Sonos om bekend staat gecombineerd met de slimme bedieningsmogelijkheden van Google Assistent. Of je met je stem nu de muziek wil bedienen, andere Home-producten aan wil sturen of simpelweg je agenda wil checken: het is vanaf nu mogelijk op de twee speakers van Sonos.

Google Assistant Sonos One

Ook voor oudere apparaten?

Op dit moment is de ondersteuning voor de assistent van Google alleen beschikbaar op de Sonos One en de Sonos Beam. Dat zijn de twee meest geavanceerde en nieuwste apparaten van het merk. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze speakers voorzien zijn van een microfoon. Oudere apparaten krijgen de ondersteuning voor Google Assistent niet, maar zijn er wel degelijk mee te besturen. Wanneer jij in het bezit bent van een One of Beam speaker, is het namelijk mogelijk om je oudere speakers (of minder geavanceerde speakers) te bedienen.

Beschikt jou huis over een Sonos in de woonkamer, badkamer en garage? Dan is het mogelijk om via je One of Beam de muziek te bedienen. “Speel muziek af in woonkamer” is hierbij bijvoorbeeld voldoende.

LEES OOK -> DE JBL LINK 20: HET PERFECTE APPARAAT VOOR GOOGLE ASSISTENT?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Assistent nu in het Nederlands beschikbaar voor Sonos
Sluiten