Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 24 sep 2020

Google Assistent is dankzij deze update nog slimmer geworden

De Google Assistent wordt steeds meer een onmisbare tool. Althans, dat is wat het bedrijf achter algoritme zelf zegt. Ondanks het feit dat het bedrijf misschien een beetje overdrijft, is het wel degelijk waar dat we anno 2020 een stuk “slimmer” leven dan voorheen.

Met vele functionaliteiten en een slim algoritme staat de Google Assistent je ten alle tijden bij. Iets dat dankzij een nieuwe update ook op zakelijk gebied te merken is.

Google Assistent helpt je ook zakelijk

De Google Assistent helpt gebruikers nu ook op zakelijk gebied. Met de nieuwe update, die routines voor werk introduceert, probeert Google mensen te helpen op gebied van productiviteit. De routines zullen ervoor zorgen dat mensen meerdere productieve taken uit kunnen voeren door de Google Assistent één opdracht te geven. Google laat in een blogpost weten dat de nieuwe functionaliteit vooral gericht is op mensen die vanuit huis werken. En dat zijn er tegenwoordig nogal wat.

De nieuwe Workday Routines, zoals de functionaliteit officieel heet, zorgt ervoor dat werknemers herinnert worden aan hun takenlijst. Aan het begin van de dag weet je wat je moet doen en gedurende de dag wordt de tijd met je gedeeld. Allerlei handige trucjes om ervoor te zorgen dat je de hele werkdag door gefocust met je werk bezig bent.

Google Assistent
Ambient Mode van Google Assistent. (Afbeelding: Google)

De nieuwe functionaliteit is op dit moment alleen nog maar beschikbaar in het engels.

Meer functionaliteiten

Naast de nieuwe routines voor mensen die thuiswerken, brengt de update nog meer functionaliteiten. De Google Assistent krijgt een nieuwe Gentle Sleep & Wake modus die inmiddels ook is uitgerold naar alle slimme lampen. Uiteraard wel de lampen die de Google Assistent ondersteunen.

Met de functionaliteit is het mogelijk om een tijd in te stellen wanneer je naar bed moet. De lampen zullen dan dimmen en uiteindelijk uitgaan. In de ochtend is het mogelijk om de lampen een half uur voor je wekker gaat steeds feller te laten branden. Op die manier heb je dus praktisch gezien een wake up light in huis.

Reageer op artikel:
Google Assistent is dankzij deze update nog slimmer geworden
Sluiten