Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 jan 2018

Google verkoopt nu ook audioboeken in Play Store en Google Assistant kan ze voorlezen

Het is opvallend dat de Google Play Store tot nu toe geen audioboeken verkocht. Dat vond het techbedrijf zelf waarschijnlijk ook. Op plek waar de meeste mensen hun Android-apps vandaan halen, zijn vanaf vandaag ook audioboeken te koop. Google heeft aangekondigd dat deze zijn toegevoegd aan de Play Store.

Audioboeken nu ook in Play Store

De audioboeken die te koop zijn in Google’s online winkel zijn te gebruiken met Android, iOS, en via het web. De sectie voor audioboeken is op dit moment beschikbaar in 45 verschillende landen, waaronder ook Nederland, en in negen verschillende talen. De spraakbesturing van de boeken werkt op dit moment echter alleen nog in het Engels, maar deze werkt wel wereldwijd.

Je kunt de boeken door Google Assistant aan je laten voorlezen. Dit werkt door ‘Ok Google, read my book ..‘ (gevolgd door de titel van het boek) te zeggen. Dit werkt alleen op apparaten die zijn voorzien van Google Assistant, zoals bepaalde smartphones, tv’s en Google Home slimme speakers.

Audioboeken
Deze bestverkopende audioboeken staan ons wel aan.

Google Assistant is een goede voorlezer

Het toffe is dat er een stop timer-functie zit op de boeken. Zo kun je de Assistant bijvoorbeeld vertellen dta je wil dat hij na een halfuur stopt met voorlezen. Ook kun je instellen dat het boek op een hoger tempo wordt voorgelezen als je dat fijn vindt. Deze integratie van de Google Assistant is nu alleen beschikbaar op Android en Google Home.

Net als de audioboeken in de online winkel van Apple, heb je geen abonnement nodig om de boeken via de Google Play Store te beluisteren. Voordat je een boek koopt kun je wel een preview luisteren. Het was al een tijd mogelijk om e-boeken via Google’s Play Store te kopen, maar de luisterboeken zijn hier een mooie toevoeging aan. De populariteit van dit soort boeken is de laatste tijd sterk toegenomen en het is dan ook een slimme zet van het techbedrijf om deze toe te voegen aan hun online winkel. Misschien staan Elon Musk’s favoriete boeken ook wel in de online winkel.

Reageer op artikel:
Google verkoopt nu ook audioboeken in Play Store en Google Assistant kan ze voorlezen
Sluiten