Google bezig met ‘s werelds eerste autofabriek voor zelfrijdende auto’s

Sinds 2009 is Google bezig met zelfrijdende auto’s en  het lijkt erop dat het nu toch echt menens wordt voor het bedrijf. De techgigant, die zijn zelfrijdende projecten uitvoert onder zusterbedrijf Waymo, heeft onlangs namelijk aangekondigd van plan te zijn een autofabriek te bouwen die speciaal gewijd is aan uitrollen van zelfrijdende auto’s.

Google autofabriek in Michigan

De fabriek zal in Michigan gebouwd worden en zou werkgelegenheid creëren voor zo’n 400 werknemers. Op het moment zijn ze nog op zoek naar de juiste locatie en ze hopen ergens midden in het jaar de fabriek te openen. In eerste instantie zouden ze ook andere Amerikaanse staten hebben overwogen als locatie voor hun fabriek. De 8 miljoen dollar aan subsidies die Michigan hun aanbood, zou echter toch te verleidelijk zijn geweest om af te slaan.

Waymo zelfrijdende auto's

Alleen tech zelfrijdende auto’s

Hoewel ze bezig gaan met een fabriek, is Google’s Waymo niet van plan om zelf ook daadwerkelijk de auto’s te bouwen. Het is de bedoeling dat Google de tech ontwikkelt voor het autonoom rijden en dat deze in bestaande auto’s wordt geïmplementeerd. Op het moment zijn ze al bezig met een aantal Chrysler Pacifica’s en de bedoeling is om daar 62.000 extra Pacifica’s aan te te voegen. Ook hebben ze al contracten voor de aanschaf van 20.000 Jaguar I-Pace auto’s.

In Phoenix Arizona is Waymo al bezig geweest met zelfrijdende taxi’s en de eerste klanten zijn een tijdje geleden al vervoerd naar hun bestemmingen. Helaas lijken de bewoners van Phoenix de zelfrijdende auto’s echter niet op prijs te stellen en meerdere taxi’s zijn bestookt met stenen en erger.

The Verge

Reageer op artikel:
Google bezig met ‘s werelds eerste autofabriek voor zelfrijdende auto’s
Sluiten