Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 16 feb 2019

Google test automatische updates systeem apps voor niet ingelogde gebruikers

Als je een Android smartphone hebt en ingelogd bent met je Google account, is het mogelijk om automatische updates te krijgen van systeem apps. Als je echter niet ingelogd bent is dat weer niet mogelijk. Google wil hier verandering in brengen en is bezig met het testen van automatische updates van systeem apps voor niet ingelogde gebruikers.

Android Lollipop of hoger

Dat wordt duidelijk uit een mail die de techgigant onlangs heeft verstuurd naar app ontwikkelaars. Hierin wordt aangegeven dat Google binnenkort van start gaat met het testen van de nieuwe feature. De feature wordt beschikbaar voor gebruikers die Android 5.0 Lollipop of hoger op hun toestel hebben draaien. Uiteraard is het mogelijk om de feature weer uit te schakelen als je niet gediend bent van automatische updates.

Google apps

Voordelen gebruikers en ontwikkelaars

Het nieuwe systeem komt echter wel met bepaalde voordelen. Als gebruiker hoef je zelf niet meer handmatig updates door te voeren, die doorgaans komen met beveiligingspatches. Ook zou het ervoor zorgen dat Androiders een consistentere ervaring hebben op hun verschillende devices en dat ze meteen ook toegang krijgen tot de beste en nieuwste features van de apps. Voor ontwikkelaars is het voordeel weer dat ze minder extra kosten hoeven te maken met het onderhouden van verouderde app versies.

Meeste gebruikers wel ingelogd bij Google

De meeste Android gebruikers loggen echter bij het installeren van hun toestel al in met hun Google account, dus voor veel mensen zal de nieuwe feature niet zo spannend zijn. In de tussentijd is Google de laatste tijd ook behoorlijk druk geweest met zijn Maps app. Zo wordt de app binnenkort ook voor wandelende gebruikers een stuk handiger met augmented reality aanwijzingen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Google test automatische updates systeem apps voor niet ingelogde gebruikers
Sluiten