‘Google komt met betaalbare Nest-thermostaat met Soli-radar’

Het lijkt erop dat Google binnen nu en enkele weken een nieuwe Nest-thermostaat presenteert, die veel goedkoper is dan de Thermostat E. De thermostaat moet een prijskaartje van 129 dollar krijgen, wat 40 dollar minder is dan voor de E. De zoekmachinegigant heeft hier zelf niets over naar buiten gebracht.

Het nieuws werd gebracht door Bloomberg. Mocht het nieuws kloppen, dan is de nieuwe thermostaat de goedkoopste thermostaat die Google uitbrengt. De Nest Thermostat E kost namelijk 40 dollar meer in de Verenigde Staten, om nog maar te zwijgen over de prijs van de Learning Thermostat. Die kost namelijk 249 dollar. Dat zijn dus flinke prijsverschillen. Het bedrijf zou hiermee niet alleen goed kunnen concurreren met andere aanbieders, maar ook met zichzelf. Onlangs presenteerde de zoekmachinegigant nog de Nest Audio: een veel beter klinkende slimme speaker die goedkoper is dan de Google Home.

Nest Thermostat E
Nest Thermostat E. (Afbeelding: Google)

Goedkopere Google Nest-thermostaat op komst

De bronnen van Bloomberg hebben het over een thermostaat met een plastic behuizing. Ook zou Google voornemens zijn de huidige aanraakgevoelige bediening te vervangen met een bediening op basis van handbewegingen. Zo zullen er ongetwijfeld straks mensen zijn die dus naar hun thermostaat zwaaien om iets voor elkaar te krijgen. Waarom ook niet — als het werkt, dan werkt het.

De sensor die hiervoor gebruikt lijkt op de Soli-sensor die aanwezig is op de Google Pixel 4-smartphone. Dit onderdeel van de smartphone kan handbewegingen herkennen en op basis daarvan een actie uitvoeren. Zodoende kunnen er dus, geheel spraakloos en zonder aanraking, dingen geregeld worden in huis, aangaande de temperatuur. Vorige maand verscheen de thermostaat ook al in het nieuws, toen die door de FCC gekeurd werd. Dat is de Amerikaanse communicatiewaakhond. Toen werd er ook al gesproken over een speciale sensor die handbewegingen kan herkennen. Het wachten is nu op bevestiging of de presentatie van Google. Het idee leeft dat de thermostaat over enkele weken gepresenteerd wordt.

Reageer op artikel:
‘Google komt met betaalbare Nest-thermostaat met Soli-radar’
Sluiten