Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 20 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Google werkt aan een eigen betaalkaart, vergelijkbaar met Apple Card’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Google momenteel aan een eigen betaalkaart, die vergelijkbaar is met de Apple Card. Met de kaart kunnen consumenten aankopen doen en volgen, zowel online als in fysieke winkels.

Het project moet dienen als een middelpunt voor het bestaande Google Pay-systeem, dat ook in Nederland beschikbaar is. Momenteel doe je daar alleen online aankopen mee door er andere kaarten of diensten aan toe te voegen. Als de zoekmachinegigant daadwerkelijk een eigen betaalkaart uitbrengt, dan kan die natuurlijk veel gemakkelijker zien wat je koopt. De verworven kennis over het koopgedrag kan dan vervolgens elders gebruikt worden.

Eigen betaalkaart van Google op komst?

De kaart van Google wordt een debetkaart, geen creditcard. Verschillende Amerikaanse banken zouden zich al aangemeld hebben voor het project. De kaart zelf is afkomstig van Visa, maar later zou die ook van Mastercard kunnen komen. Het systeem moet in de basis werken zoals de Apple Card. Het bestaat uit een fysieke kaart en een digitale kaart (voor tap-to-pay) op een smartphone. Online retailers krijgen toegang tot een afwijkend kaartnummer die alleen geldig is voor de virtuele variant.

Apple Card VS
Het logo van de Apple Card. (Afbeelding: Apple)

Via de app van Google zou je straks gemakkelijk moeten kunnen zien wat je gekocht hebt. Ook kun je zien waar, door de integratie met Google Maps bijvoorbeeld. Via de app moet het straks ook mogelijk zijn de kaart stop te zetten wanneer die gestolen of kwijtgeraakt is. Het account kan ook in z’n geheel afgesloten worden.

Techcrunch, de site die het nieuws bracht, laat niet weten of de debetkaart verder nog voordeeltjes biedt. Zoals het er nu naar uitziet is de kaart van Google een gemakkelijk en veilig alternatief voor bijvoorbeeld aankopen via een creditcard. Via de Apple Card kunnen klanten nog wel eens rekenen op acties waarbij geld teruggegeven wordt; onduidelijk is of de zoekmachinegigant dit ook van plan is.

Verder is het nog niet duidelijk hoe en wanneer het bedrijf de kaart lanceert. In een reactie laat een vertegenwoordiger weten dat er nu gekeken wordt naar een manier waarop er samengewerkt kan worden met Amerikaanse banken en creditcardmaatschappijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Google werkt aan een eigen betaalkaart, vergelijkbaar met Apple Card’
Sluiten