Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 29 mrt 2018

Blockchain: Google stort zich op technologie achter Bitcoin

Het lijkt erop alsof iedereen tegenwoordig bezig is met de blockchain of aan het bekijken is of zo mogelijk met de technologie aan de slag kunnen/moeten gaan. De blockchain wordt vaak geassocieerd met cryptocurrency, maar wordt zo langzamerhand gezien als de technologie die de wereld op alle gebieden efficiënter, transparanter en veiliger gaat maken. Ook Google begeeft zich nu op blockchain territorium en is van plan de technologie op verschillende plekken in te zetten.

Eerst startups opkopen

In 2017 begon Google al met het opkopen van startups, die gespecialiseerd zijn in blockchain technologie. En de afgelopen paar maanden zouden behoorlijk wat Google medewerkers zijn ingezet om zich met de technologie bezig te houden.

Bloomberg rapporteert dat Google op het moment werkt aan het ontwikkelen van een eigen systeem om intern voor verschillende doeleinden gebruikt te worden. De technologie zou onder andere ingezet worden om persoonlijke data van klanten te beveiligen.

blockchain

Ook als whitelabel product

Ook buiten het bedrijf zou de blockchain ingezet worden. Zo zou Google van plan zijn om zijn technologie te delen met derden om te gebruiken voor het afhandelen van transacties. Daarnaast zou het bedrijf ook van plan zijn om een whitelabel versie op de markt te zetten.

Op deze manier zouden bedrijven de technologie kunnen gebruiken op hun eigen server en er hun eigen twist aan geven.

Google

Blockchain in de cloud?

Volgens Google insiders zou het bedrijf de  technologie mogelijk ook gaan inzetten bij zijn cloud diensten. Google zelf heeft hier echter (nog) niet bevestigd.

Een vertegenwoordiger van het bedrijf laat wel weten dat Google de mogelijkheid aan het onderzoeken is. Verschillende teams binnen het bedrijf zouden aan het kijken zijn hoe de technologie mogelijk nog meer ingezet zou kunnen worden.

Hoewel Google de blockchain omarmt, lijkt het bedrijf niet hetzelfde te doen met cryptocurrency. Onlangs werd bekendgemaakt dat Google alle advertenties rondom cryptocurrencies gaat blokkeren.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Blockchain: Google stort zich op technologie achter Bitcoin
Sluiten