Google geeft gigantisch bedrag aan wie de Pixel’s onkraakbare chip hackt

Google geeft al sinds 2015 flinke beloningen aan Android-gebruikers die bugs spotten in hun software. Deze week heeft het de beloning in het Bug Bounty Program verhoogd voor wie de chip van de Pixel-smartphone hackt. En die beloning is niet mis.

Het techbedrijft stelt ruim 900.000 Euro beschikbaar voor wie met de gouden tip komt over bepaalde bugs in Android. Daar bovenop kun je ook nog een bescheiden 450.000 Euro verdienen als bonus.

Rijk worden van Google’s Bug Bounty Programma

Het bug bounty programma van Google loopt al een aantal jaar met succes. Verschillende developers helpen Google met het uitpluizen van bepaalde hardnekkige bugs in het Android-besturingssysteem. Wie grof geld wil verdienen met het spotten van bugs moet niet denken dat Google het bedrag van ruim een miljoen Euro zomaar weg geeft. Het gaat in dit geval namelijk om een specifieke hack. Mocht je een pixel op de verkeerde plaats zien staan, of een link hebben gevonden die nergens toe leidt, dan krijg je hier inderdaad geen rooie cent voor.

Google Pixel 4 en 4XL
(Bron: Google) (Afbeelding: Google)

Op dit moment hangt het grootste bedrag aan een probleem dat te maken heeft met Google’s security chip, genaamd Titan M, voor zijn Pixel smartphones. Het komt er op neer dat wie op een volledige en uitgebreide manier kan demonstreren hoe de chip te hacken valt, komt in aanmerking voor de gulle beloning van ruim 900.000 Euro. En dan wel zonder fysieke toegang tot de smartphone te hebben.

De Titan M: Pixel’s onkraakbare chip?

Google startte in 2018 met het gebruik van de Titan M-chip in hun Pixel 3 smartphones. De chip is bedoeld om het besturingssysteem te beschermen, en de gebruiker’s meest gevoelige on-device data zelf. Hij verifieert het wachtwoord, laadt Android en zorgt er voor dat de Pixel smartphone de juiste versie van Android gebruikt en hij beveiligt transacties in apps van derden.

Google Pixel 4
(Bron: Google)

Android Security Rewards heeft al veel rewards uitgekeerd

De afgelopen vier jaar is er al bijna vier miljoen Euro uitgekeerd aan developers die bugs vonden via Google’s bug bounty programma. Voor het programma, ook wel bekend als Android Security Rewards, ontving het techbedrijf meer dan 1800 individuele bug-reports.

Benieuwd naar de specificaties van deze bug hunt? Check dan de regels voor het Android Security Rewards Program hier.

Reageer op artikel:
Google geeft gigantisch bedrag aan wie de Pixel’s onkraakbare chip hackt
Sluiten