Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 11 nov 2020

Google brengt Australische dieren tot leven door middel van AR

Wil je altijd al eens een koalabeer in een boom spotten, maar is Australië te ver weg voor jou? Google komt met een oplossing.

Australië is een prachtig land. Koala’s kangoeroes, vogelbekdieren en dingo’s, het zijn slechts maar een paar van de dieren die je in het land kan spotten. Helaas is het nog niet zo makkelijk om naar Australië te gaan. Je moet urenlang in het vliegtuig zitten, inclusief een overstap en tickets zijn niet goedkoop. Toch kun je het Australiëgevoel nu thuis ervaren. Niet door het kopen van een poster met een emoe erop, maar door middel van Google.

Australische dieren in AR

Google heeft namelijk een feature toegevoegd waarbij je Australische dieren via augmented reality kunt bekijken alsof ze in je huiskamer staan. In totaal zijn er acht dieren beschikbaar via de Google Search app op de smartphone. Zoek het Australische dier op in de app en druk dan op bekijken in 3D en vervolgens bekijken in jouw ruimte. Je kunt dan oog in oog staan met een koala, kangoeroe, emoe, wombat, kookaburra, echidna, quokka en vogelbekdier.

Google kent het kunstje

Het is niet de eerste keer dat Google dit doet. Eerder kwam het al met dezelfde AR-technologie om dinosaurussen, planeten en satellieten af te beelden.

Om gebruik te maken van de AR van de Google-app, moet je wel een telefoon of een tablet hebben die de technologie ondersteunt. Dat is voor iPhone en iPad een device met iOS 11 of hoger en voor Androidmodellen die draaien op Android 7 of later.

Natuurlijk wil je het liefst de dieren in het echt zien. Om toch nog een beetje het vakantiegevoel te hebben, kun je natuurlijk net doen alsof je toch in Australië bent. Dat kun je ook doen via Google Streetview. Zo is het toch een beetje Australië in je huis en kun je door blijven sparen voor die droomreis.

CNET

Reageer op artikel:
Google brengt Australische dieren tot leven door middel van AR
Sluiten