Ilona Braam
Ilona Braam Tech 7 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Google experimenteert met handige afspeelknop in Chrome browser

Iedereen moet er wel eens last van hebben gehad dat één van je tabs in Google Chrome opeens besloot een muziekje of video af te spelen en dat je vervolgens een gigantische zoektocht moest ondernemen om precies te vinden wat nou dat geluid maakte. Gelukkig kun je op de tabs zelf zien waar iets bezig is, maar als je er veel open hebt staan is het alsnog een crime. Google gaat je binnenkort helpen om die ongewenste geluiden makkelijker aan te pakken met een afspeelknop in de Chrome browser.

Chrome Global Media Controls

De feature werd ontdekt in Google’s ontwikkelaarsbrowser Canary en gaat onder de naam Global Media Controls. In Canary testen ze doorgaan eerst nieuwe features voordat deze door worden gevoerd in Chrome. De afspeelknop bevindt zich naast de URL balk en je hoeft dus niet meer te turen naar allerlei tabs. Met de afspeelknop krijg je als het ware een centrale plek waar je kunt bekijken waar geluiden vandaan komen.

Google Chrome Canary afspeelknop
Screenshot: Andrew Liptak

Wat maakt dat lawaai?

Wanneer je op de nieuwe Chrome knop klikt, krijg je daaronder te zien wat er precies aan het afspelen is. Hierbij maakt het dus niet uit onder welke tab het is. Je krijgt meteen ook verschillende knoppen te zien om de video of het muziekje te pauzeren, weer aan te zetten, vooruit te spoelen of juist een stukje terug te zetten. Tot nu toe lijkt de nieuwe feature te werken met onder andere YouTube, Vimeo, Spotify en Apple podcasts.

Nieuwe Google feature proberen

Mocht je het willen proberen, kun je Chrome Canary zelf downloaden en installeren. De browser is beschikbaar voor Windows, Android en Mac. Wanneer de handige afspeelknop naar de standaard versie van Chrome komt, is nog even afwachten. Waarschijnlijk maakt Google in ieder geval wel behoorlijk wat gebruikers blij met de feature. Onlangs liet Google weten dat ook het betalen met Google Pay vanaf nu een stuk soepeler verloopt. Je kunt je creditcardgegevens namelijk nu makkelijk synchroniseren over verschillende devices.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google experimenteert met handige afspeelknop in Chrome browser
Sluiten