Geliefde Android-functie weet z’n weg naar Google Chrome te vinden

Apps Mark Hofman 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Canary: dat is de naam van de Google Chrome-versie die heerlijke functionaliteiten en verbeteringen naar de populaire browser brengt. Hoewel er talloze prachtige toevoegingen zijn die de redactie van WANT blij maken, steekt deze Android-functie er met kop en schouders bovenuit.

Via de website Android Police komen we achter de functionaliteit die in de Canary v114-update is verwerkt. Het gaat om een Android-functie die het uiterlijk van Google Chrome stijlvol aanpakt, iets waar menig gebruiker zonder twijfel dankbaar gebruik van zal willen maken.

Google Chrome krijgt geliefde Android-functie

Dynamic Theming, dat is de naam van de functionaliteit die naar Google Chrome komt. Het is een directe kopie van de variant die we al enige tijd op Android-telefoons zien. En geloof ons: het is prachtig.

Dankzij de functionaliteit is het mogelijk om een kleurenpalet samen te stellen voor je zelfgekozen achtergrond. Binnen Android zorgt dit ervoor dat verschillende icoontjes kleuren krijgen die perfect bij het thema passen. In Chrome zal ongeveer hetzelfde gaan gebeuren.

Middels deze functionaliteit kunnen gebruikers ervoor zorgen dat tekst bijvoorbeeld altijd leesbaar blijft en zelfs de donkere modus in dezelfde stijl blijft hangen. Eerder dus al een dikke aanwinst voor Android en nu dus ook voor Google Chrome.

Populaire browser wordt steeds beter

Google Chrome is een van de populairste browsers op de markt en lijkt dat voorlopig ook echt nog te blijven. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat het Amerikaanse bedrijf hard werkt aan de ontwikkeling en uitrol van nieuwe functionaliteiten.

Update Chrome, Edge en Firefox meteen vanwege dit ernstige lek
Chrome (Afbeelding: Firmbee / Unsplash)

Nu dus ook op het gebied van persoonlijke smaak. Het is niet nieuw voor Android en ook zeker niet voor Chrome. De browser leunt sinds 2018 op het Material Design en kreeg in 2020 een donkere modus. In 2022 werd deze modus zelfs nog beter gemaakt.

Daar blijft het volgens geruchten overigens niet bij. Naar verluidt heeft het team achter Google Chrome interesse in Material Design 3. Hierdoor zou het kunnen zijn dat het Google Workspace-ontwerp naar de browser komt.

Levensgevaarlijke Google Chrome-extensie is nachtmerrie voor je crypto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen