Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 8 mrt 2019

Google komt binnenkort met uitgebreide app marktplaats voor leraren

Het is geen geheim dat Google zich ook voor het onderwijs inzet en dat doen ze bijvoorbeeld met speciale acties voor scholen bij het kopen van chromebooks. Binnenkort gaat het bedrijf daar nog een schepje bovenop doen en ervoor te zorgen dat ook inhoudelijk de lessen verbeterd kunnen worden. En dat doen ze door middel van de Chrome App Hub: een uitgebreide marktplaats voor leraren om nieuwe educatieve apps te vinden en ideeën op te doen voor de implementatie in hun lessen. 

Meer dan alleen een marktplaats

Om nieuwe ideeën op te doen gaan leraren vaak online surfen en zodoende komen ze bijvoorbeeld apps of activiteiten tegen die in de les zouden kunnen helpen. Chromebook App Hub zou een nieuwe bron moeten worden voor leraren, waar ze een stuk gecentraliseerder geschikte educatieve tools en apps kunnen vinden om op school te gebruiken. Het zou echter veel meer dan alleen een marktplaats worden, maar een plek waar je ook praktisch en concreet te zien krijgt hoe je de gevonden apps daadwerkelijk in zou kunnen zetten.

Google Chrome App Hub

Google Idea Sparks

Die ideeën noemt Google “Idea Sparks” en zouden onder andere bestaan uit tips, voorbeelden van het gebruik van de apps en links naar andere bronnen zoals video’s, activiteiten en handige websites. Het idee is dus niet simpelweg om een lijst van apps te laten zien, maar om een hele toolset aan te bieden waarbij leraren ook van elkaar kunnen leren.

Zoeken op privacy eisen

Omdat de privacy de laatste tijd belangrijker is dan ooit, werkt Google ook samen met de non-profit Student Data Privacy Consortium (SDPC) om app ontwikkelaars te helpen met het handhaven van de privacyvoorschriften. Zo gelden er bijvoorbeeld in Amerika per staat weer andere regels, maar dankzij de samenwerking met SPCD zou er bijvoorbeeld ook specifiek gezocht kunnen worden naar apps die voldoen aan bepaalde privacy eisen. Verder zou er ook gezocht kunnen worden op idee categorie, onderwerp, leerdoel en de leeftijd van de leerlingen.

Wanneer we precies de Chrome App Hub kunnen verwachten is nog onbekend, maar het zou wel ergens dit jaar moeten gaan gebeuren. In de tussentijd is Google ook bezig geweest met zijn Home slimme speaker en zal deze binnenkort ook Apple Music ondersteunen.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Google komt binnenkort met uitgebreide app marktplaats voor leraren
Sluiten