Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 1 mrt 2019

Android gebruikers kunnen alvast aan de slag met Google Chrome Dark Mode

Al een tijdje verwachten we in Google Chrome een Dark Mode en het blijkt dat Google daar ook braaf aan heeft zitten werken. De feature is nog niet beschikbaar in de standaard versie van de Google browser, maar is al wel uit te proberen in Chrome Canary. Helaas kunnen op het moment alleen Android gebruikers ermee spelen, maar waarschijnlijk komt daar binnenkort verandering in.

Chrome Canary

Chrome Canary is zoals gezegd niet de standaard Chrome browser. Het is een soort test versie van de browser, waar Google alvast nieuwe features uitprobeert voordat ze voor iedereen beschikbaar worden gemaakt. We moeten er meteen bij zeggen dat Canary niet voor iedereen is en dat er nog wel dingen mis kunnen gaan. Weet dus goed wat je doet als je ermee aan de slag gaat en als je bijvoorbeeld geen verstand hebt van code is het beter om gewoon te wachten op totdat nieuwe features echt naar Chrome komen.

Google Chrome Dark Mode

Voordelen Dark Mode

Als je het echter aandurft, kun je als Android gebruiker nu dus al even kennis maken met de Dark Mode. Zoals de naam al aangeeft krijg je dan een wat donkerdere interface met een zwarte achtergrond. Dit zou komen met verschillende voordelen ten opzichte van de standaard witte achtergrond. Zo zou het ervoor zorgen dat je onder andere minder snel last krijgt van vermoeide ogen en dat teksten beter leesbaar zijn.

Aan de slag

Om de modus te testen, moet je natuurlijk eerst Chrome Canary installeren. Vervolgens typ je de volgende tekst in de zoekbalk en sluit je af met een “enter’ op je toetsenbord: “chrome://flags/#enable-android-web-contents-dark-mode”. Als het goed is kun je dan alvast genieten van de donkere modus. Houdt er rekening mee dat de feature nog in ontwikkeling is en dat hij mogelijk niet goed werkt op alle websites.

Mocht je overigens zonder Canary aan de slag willen met een Dark Mode op je computer, kun je ook even naar de Chrome Web Store gaan. Daar kun je kiezen uit verschillende donkere thema’s om alvast te genieten van de voordelen van de duisternis. En als je daar dan toch bent, kun je ook meteen deze handige extensie installeren om je Netflix binges nog efficiënter te maken.

Slashgear

Reageer op artikel:
Android gebruikers kunnen alvast aan de slag met Google Chrome Dark Mode
Sluiten