Mark Hofman
Mark Hofman Apps 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome-extensie Adblock Plus tegen betaling nu nog beter

Er zijn veel extensies die van Google Chrome een betere browser maken, maarĀ Adblock PlusĀ spant toch wel de kroon. Dankzij de tool worden advertenties, bijvoorbeeld voor YouTube-video’s, geblokkeerd. Iets dat het nu nog beter gaat doen.

De populaire advertentieblokker komt met een betaald abonnement. Niet voor de basisfuncties waar we allemaal zo gek op zijn. Wel voor de nieuwe functies die het gaat bieden. WANT-redacteur Mark Hofman vertelt je er alles over.

Beste Google Chrome-extensie nu nog beter

Je leest het goed: de beste Google Chrome-extensie is nog beter geworden. Adblock Plus is door zijn ontwikkelaar voorzien van een Premium-versie. Eentje die je, tegen betaling, tegen nog meer advertenties kan beschermen.

Naast het blokkeren van advertenties houden gebruikers ook video’s op websites en verschillende pop-ups tegen. Denk bij die laatste aan zwevende video’s die automatisch afspelen of aanmeldformulieren voor nieuwsbrieven. De derde functie zorgt ervoor dat cookiebanners je minder lastig vallen.

Google Chrome
šŸ”Ž (Afbeelding: Warren Wong / Unsplash)

Het abonnement is voor twee dollar per maand, of twintig dollar per jaar, af te sluiten. Op dit moment biedt de Google Chrome-extensie je dus drie nieuwe functionaliteiten, maar in de toekomst kunnen dat er zomaar meer worden.

Blijft het nog wel gratis?

Ontwikkelingen waar Premium-abonnementen bij komen kijken zijn altijd lastig. Al is het al om de zorgen die consumenten hebben over datgeen dat ze, tot op heden, altijd gratis konden gebruiken. Adblock Plus is voor veel mensen een echte upgrade van Google Chrome, dus die zorgen zijn alles behalve onterecht.

Als we de ontwikkelaar achter de Chrome-extensie mogen geloven gaat er niet veel veranderen. Wie Adblock Plus nu gratis gebruikt zal geen veranderingen zien. Het blokkeren van advertenties, ook voor video’s op YouTube, blijft gewoon gratis.

Wil je overigens geen geld betalen voor de Google Chrome-extensie, maar klinkt het blokkeren van cookiebanners je als muziek in de oren? Dan zijn er genoeg gratis applicaties die dat effect voor je kunnen nabootsen.

De perfecte Google Chrome-extensie die je heel veel tijd gaat besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Chrome-extensie Adblock Plus tegen betaling nu nog beter
Sluiten