Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 8 mrt 2019

Navigeer als een malle met muis gestures dankzij deze Chrome extensie

De Google Chrome browser is voor mensen de go-to browser als ze iets op het internet op willen zoeken. Dat is ook niet zo gek, want het is een overzichtelijke browser zonder al te veel poespas. Maar als je wel poespas wilt is dat ook gewoon mogelijk door middel van extensies. Er zijn behoorlijk wat extensies die je misschien wat minder nuttige features geven, maar ook een boel die wel ontzettend handig kunnen zijn. Zo is CrxMouse één van de wat handigere extensies en kun hiermee veel efficiënter navigeren door gebruik te maken van muis gestures.

Chrome muis gestures

Als je bijvoorbeeld een tab wilt sluiten ga je normaal gesproken met je muis naar het kruisje naast de naam van de site en click je daarop om van de tab af te komen. Met CrxMouse kun je ook gewoon je muis even naar onderen en naar rechts bewegen om hetzelfde te bewerkstelligen. Iets anders waar de extensie je mee zou kunnen helpen is het scrollen naar het onderste gedeelte van een webpagina. Als het om een lange pagina gaat ben je wel even bezig, maar ook dat kan een stuk handiger met een muis gesture.

computer muis

Gestures, Super Drag en muiswiel acties

De extensie komt met verschillende kant en klare muis gestures om uit te kiezen, maar als die je niet bevallen is het ook mogelijk om je eigen gestures in te voeren. Daarnaast zijn er ook zogenaamde Super Drag acties om snel bepaalde handelingen uit te voeren door met je muis te slepen. Ook deze kun je weer aanpassen aan je eigen wensen en als laatste kun je met de extensie ook nog aan de slag met gestures voor je muiswiel.

Op deze manier kun je een stuk sneller browsen, waardoor je ook meer gedaan krijgt. CrxMouse is geen oude extensie die nooit meer een update krijgt en de laatste update is zelfs deze maand nog online verschenen. Een andere Chrome extensie die je helpt om productiever te worden is Undistracted. Deze zorgt ervoor dat je niet meer wordt afgeleid door sites zoals Facebook, YouTube en Netflix terwijl je eigenlijk hoort te werken.

Chrome Web Store

Reageer op artikel:
Navigeer als een malle met muis gestures dankzij deze Chrome extensie
Sluiten