Deze Google Chrome extensie ruimt al je open tabs netjes op

Als je lekker online bezig bent, kan het al gauw een onoverzichtelijke bende worden met allerlei tabbladen die je open hebt laten staan. Aan de andere kant wil je ze ook niet sluiten, omdat er toch mogelijk iets staat wat je straks nog nodig hebt. Na een tijdje begint je browser echter te stotteren om aan te geven dat je toch echt wat veel tabs gebruikt. Om je te helpen je tabs te bewaren, terwijl het toch overzichtelijk wordt, bestaat gelukkig voor dit soort gevallen de Google Chrome Extensie OneTab.

One tab to rule them all

OneTab is net zoals de ring die Frodo in Lord of the Rings een eeuwigheid lijkt rond te dragen: de ene tab om te heersen over alle andere tabbladen. Het idee is eigenlijk simpel, maar toch behoorlijk effectief. Het zorgt er zelfs voor dat je rustig door kunt gaan met het openen van nieuwe tabbladen. Wat de extensie namelijk doet, is al je open tabbladen verzamelen als links onder een enkele tab.

Google Chrome tabs

Minder tabs = snellere computer

Dit zorgt er niet alleen voor dat je alles een stuk overzichtelijker voor je neus krijgt, maar ook dat je computer weer wat blijer met je wordt. Die ene tab verbruikt namelijk een stuk minder werkgeheugen dan al die openstaande tabs, die soms misschien ook nog volstaan met gifs en video’s. Sommige gebruikers geven aan dat je laptop ook weer sneller uit zijn sluimer komt als er niet duizenden tabs open staan.

OneTab Google Chrome extensie

Downloaden in Chrome Web Store

Je kunt de extensie zoals altijd vinden in de Chrome Web Store. Op het moment zijn er al ruim twee miljoen mensen die de extensie gebruiken. Probeer het wel even met een paar onbelangrijke tabs, aangezien sommige gebruikers aangeven dat de extensie de laatste tijd zich wat vreemd heeft gedragen. Dit heeft mogelijk te maken met een browser update.

Netflix Extended is weer een andere handige Chrome extensie, die ervoor zorgt dat je wat effici├źnter wordt. In dit geval worden je Netflix binges een stuk gestructureerder.

Chrome Web Store

Reageer op artikel:
Deze Google Chrome extensie ruimt al je open tabs netjes op
Sluiten