Met deze Chrome extensie word je niet meer lastig gevallen door afleidende sites

Als je achter je computer aan het werk bent, komt het nogal eens voor dat je afgeleid wordt door sites zoals Facebook, YouTube of zelfs Netflix. Je wilt bijvoorbeeld heel even een pauze nemen en iets bekijken op Facebook, maar blijft vervolgens een eeuwigheid hangen op de site. Als je je dit jaar hebt voorgenomen om productiever te zijn en je niet te laten afleiden tijdens het werkt, hebben we een handige Google Chrome extensie voor je. De extensie gaat onder de toepasselijke naam Undistracted en blokkeert de sites die je afleiden.

Productiever met Chrome extensie

UnDistracted focust zich op de sites die ons over het algemeen het meest afleiden en dat zijn volgens de makers Facebook, YouTube, Twitter, Reddit en Netflix. Je kunt ervoor kiezen om de sites volledig te blokkeren, maar je kunt ook gaan voor een wat minder extreme implementatie. Zo hebben de makers de sites eens onder de loep genomen en hebben ze verschillende onderdelen geïdentificeerd, die ons het meest afleiden. Bij facebook zijn dat bijvoorbeeld de Feed en Comments, terwijl dat bij Twitter de Trends en Who to follow secties zijn.

Facebook

Verschillende onderdelen blokkeren

Als je de Google Chrome extensie hebt geïnstalleerd, kun je dus kiezen om per site bepaalde onderdelen te blokkeren. Er zijn ook algemene instellingen, waarmee je onder andere alle filters kunt inactiveren. Als je jezelf kent en  weet dat je toch naar zo’n afleidende site zal willen gaan, kun je de extensie ook vragen om je in plaats daarvan naar een andere site te brengen. Natuurlijk bij voorkeur een site die je productiviteit juist verhoogt.

Chrome extensie UnDistracted

Social media in je macht

Je kunt UnDistracted vinden in de Chrome Web Store en vanuit daar installeren in je browser. Inmiddels gebruiken meer dan 1000 mensen de extensie en de reviews zijn over het algemeen erg positief. Eén van de gebruikers laat weten dat we vandaag de dag worden geregeerd door social media, maar dat je met de extensie zelf heerst over social media. Mocht je nog naar andere dingen zoeken om productiever te worden, kunnen we deze vijf boeken aanraden.

 

BGR

Reageer op artikel:
Met deze Chrome extensie word je niet meer lastig gevallen door afleidende sites
Sluiten