Met deze Chrome extensie wordt Wikipedia een stuk spannender

Hoewel we allemaal weten dat er soms klinkklare onzin wordt verkondigd op Wikipedia, blijven toch behoorlijk wat mensen de online encyclopedie gebruiken als eerste stop wanneer ze op zoek zijn naar informatie. En als je de site dan toch telkens gebruikt, kun je er evengoed voor zorgen dat je zoektocht naar info georganiseerder en leuker wordt. En dat is precies wat de Google Chrome extensie Wikiwand voor je doet.

Wikipedia in een gelikt jasje

Wikipedia is natuurlijk een informatieve site, maar dat betekent niet dat het er daarom saai uit hoeft te zien. Daar denken de makers van de site duidelijk anders over, maar als je met Wikiwand aan de slag gaat maakt het helemaal niet uit wat ze vinden. De extensie zorgt er namelijk zelf voor dat Wikipedia in een nieuw jasje wordt gestoken en er een stuk gelikter uitziet. Zo wordt het design aangepakt en kun je aan de slag met grotere foto’s en een galerij waar je daadwerkelijk wat aan hebt.

Google Chrome extensie Wikiwand

Georganiseerder zoeken

Maar uiteindelijk kom je natuurlijk niet voor het design bij Wikipedia en gaat het je om wat er daadwerkelijk staat. Ook daar helpt de extensie je mee, want hij zorgt ervoor dat je de info op een makkelijke en georganiseerde manier kunt doorzoeken. Zo verschijnt er een inhoudsopgave aan de linkerkant, die niet verdwijnt wanneer je scrollt en waarin je in één oogopslag ziet waar je wat kunt vinden. Ook is de leesbaarheid van de tekst aangepakt en kun je onder andere ook makkelijk informatie in de vorm van audio tot je door laten dringen.

Chrome Web Store

Je vindt de Wikiwand extensie in de Chrome Web Store, mocht je ermee aan de slag willen. De reviews zijn over het algemeen erg positief en eind vorig jaar is er nog een nieuw update verschenen. Inmiddels gebruiken ruim 266.000 gebruikers de Chrome extensie en kun je er zelfs ook op je iPhone mee aan de slag.

Overigens is Wikipedia tegenwoordig niet alleen maar iets waar we op Aarde mee aan de slag kunnen. Vorig jaar schoot de Arch Foundation namelijk pagina’s van de site naar de maan als archief in de ruimte.

Chrome Web Store

Reageer op artikel:
Met deze Chrome extensie wordt Wikipedia een stuk spannender
Sluiten