Google Chrome voegt interessante feature toe aan incognito modus

Google Chrome heeft een handige functionaliteit ingebouwd voor mensen die privacy in een hoog vaandel hebben staan. De incognito modus zorgt ervoor dat Google niet iedere stap die jij opt het web zet opslaat. Alleen zorgt dit hier en daar wel voor wat restricties.

Een van de restricties is het feit dat het voor gebruikers niet mogelijk was om in deze modus een screenshot van je webbrowser te nemen. In sommige gevallen erg onhandig, maar er komt een oplossing voor.

Google Chrome voorzien van nieuwe functie

Het probleem is al meerdere keren aangekaart in de Chromium’s bug report, maar dit keer duikt het probleem ook daadwerkelijk op als iets waar een oplossing voor gezocht wordt. Er zijn op dit moment een aantal ontwikkelaars bezig om het nemen van screenshots toe te staan voor Google Chrome. De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat dit ten alle tijden het geval is, maar daar wordt op dit moment nog hard voor gewerkt. Wanneer de functionaliteit precies verschijnt is niet bekend, maar het zou met een aantal weken aangeboden moeten kunnen worden. In de tussentijd zet Google Chrome dus wel de sluizen open om ervoor te zorgen dat het wel al mogelijk is.

Je moet op dit moment alleen wel zelf toestemming geven om een screenshot te kunnen maken. Erg makkelijk, want het ontbreken van die mogelijkheid was eigenlijk best storend. Mensen die Google Chrome gebruiken in incognito modus doen dit waarschijnlijk niet voor niets. Ze willen niet dat Google alle data tracked en het is wat dat betreft best vervelend dat een screenshot nemen niet mogelijk is.

Google Chrome 75
Chrome (Afbeelding: Google)

Incognito modus?

Het kan zijn dat jij op dit moment dikke vraagtekens boven het hoofd hebt staan. “Wat is die incognito modus toch waar hij het over heeft?”, denk je misschien.

Het is eigenlijk vrij simpel. Het is in Google Chrome mogelijk om een nieuw venster te openen, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuw incognito-venster te openen. De kans dat jij dit wel eens voorbij hebt zien komen is best groot. Wanneer je een venster in deze modus opent is het mogelijk om gebruik te maken van de browser, zonder dat al je gegevens opgeslagen worden. Denk bijvoorbeeld aan die vervelende cookies die ervoor zorgen dat je advertenties krijgt over producten waar je toevallig net over na aan het denken was. Het geeft je als gebruiker gewoon iets meer privacy en dat is best wel fijn.

Reageer op artikel:
Google Chrome voegt interessante feature toe aan incognito modus
Sluiten