Google Chrome gaat meer gericht worden op ontwikkeling

De dagen dat Chrome OS gewoon aanvoelde als een veredelde webbrowser die beperkt was tot de apps en services van Google lijken voorbij. Sterker nog, het lijkt er nu juist op dat men de focus juist gaat leggen op het ontwikkelen van nieuwe apps.

Google Chrome OS

Alhoewel Google destijds aangaf het platform ontworpen te hebben rondom eenvoud, snelheid en veiligheid zijn er nu nog maar twee van die zaken over. Chrome is intussen namelijk uitgegroeid tot een gecompliceerd beest. Het bedrijf lijkt nu duidelijk te maken waarvoor dit alles is geweest, namelijk het ontwikkelen van web- en Android-apps.

Toen Chrome Android-apps ging omarmen werd dit gezien als een manier om het gebrek aan eigen apps op te lossen. Toen het echter ondersteuning voor het gebruik van Linux toevoegde, vonden veel mensen dit eigenlijk maar onnodig. Deze blijken nu echter gedaan te zijn vanwege het ware doel: het omzetten van Chromebooks tot tools voor het maken van software.

Google Chrome Dark Mode Windows 10

Aangezien Linux het dominante besturingssysteem is voor webservers en Chrome OS draait om web-apps, is de stap van “Linux draaien” naar “een Linux-testserver draaien voor ontwikkelaars” vrij logisch. Android app-ontwikkeling is echter net wat moeilijker, maar dat is waar de nieuwe updates voor zijn.

Android Studio

Het installeren van Android Studio is nu namelijk makkelijker dan ooit. Men hoeft het bij wijze van spreken maar te downloaden en op ”installeren” te klikken. Daarnaast maakt Chrome het mogelijk om moeiteloos bestanden uit te wisselen met bijvoorbeeld Google Drive, Android en Linux.

Met deze kleine maar belangrijke verbeteringen positioneert Google haar Chromebooks als alles wat je nodig hebt om zowel inhoud op het web als voor de ondersteunde platforms van Google (internet en Android).

Toch zijn nog niet alle Chromebooks comptabel met Linux. Het bedrijf belooft echter dat alle Chrome OS-apparaten die dit jaar worden gelanceerd direct van Linux-ondersteuning voorzien zullen zijn.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Google Chrome gaat meer gericht worden op ontwikkeling
Sluiten