Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 26 jul 2019

Met deze Google Chrome plugins heb je nooit meer last van spoilers

Met elke spannende serie of film die uitkomt, zijn er standaard mensen die alvast van alles over het verhaal online lekken. En waar sommige mensen het leuk vinden om die info van tevoren te hebben, zijn andere mensen juist helemaal niet gediend van vervelende spoilers. Op een Russisch onderzoeksstation zou een spoiler vorig jaar zelfs tot de eerste moordpoging op Antarctica hebben geleid. Gelukkig is er een manier om jezelf tegen spoilers te beschermen. Dat doe je namelijk met deze Google Chrome plugins.

Unspoiler

Unspoiler zorgt ervoor dat alle verwijzingen naar series, films of andere dingen waar je niks over wil lezen, geblokkeerd worden in de Google Chrome browser. In plaats van fatale informatie, zie je dan een waarschuwingslabel. Zo kun je gerust verdergaan op Twitter en Facebook, zonder dat je meteen al weet wie er dood gaat. Je kunt je shows invoeren met de plugin knop, maar ook gewoon door ” unspoil <naam serie>” in de adresbalk te typen. Mocht je willen dat bepaalde sites niet onder handen genomen worden, kun je dat overigens ook opgeven. Verder is het ook nog mogelijk om geblokkeerde content te bewaren voor later.

Spoiler Protection 2.0

Ook Spoiler Protection 2.0 helpt je met het omzeilen van spoilers, zodat je je met een gerust hart online kunt begeven. Zo wordt verklappende informatie op onder andere YouTube, Google, Twitter en Facebook voor je verborgen, totdat je er zelf klaar voor bent. Je moet je wel goed in kunnen houden, aangezien je heel makkelijk die verborgen info toch kunt bemachtigen. Je hoeft daar simpelweg voor op een klein kruisje te klikken en voilà.

Hide Spoilers! voor Firefox

Dan hebben we nog de plugin Hide Spoilers! voor je. Deze is niet voor Google Chrome, maar kun je inzetten als je liever surft in Firefox. Met de extensie kun je gepersonaliseerde filters maken om potentiële spoilers voor je te verbergen. Elke tekst die overeenkomt met de filters wordt verborgen achter een zwart vlak. Maar als je dan toch nieuwsgierig bent en jezelf niet in bedwang kunt houden, hoef je alleen maar met je muis over het vlak te gaan om de verborgen informatie te bekijken.

Dus de volgende keer dat er iets aankomt waarover je echt geen spoilers wilt lezen, kun je gewoon je plugins inschakelen. Natuurlijk kunnen ze je niet beschermen tegen die vervelende collega, die je alsnog gewoon de spoilers vertelt. La Casa de Papel is één van die series waarover er redelijk wat spoilers online zijn verschenen. Inmiddels staat seizoen 3 voor je klaar op Netflix en hebben we een review voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze Google Chrome plugins heb je nooit meer last van spoilers
Sluiten