Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 jul 2018

Google’s nieuwe Chrome design is live: zo kun je er nu mee aan de slag

Het internet gaat er binnenkort heel anders uitzien! Althans, je browse-ervaring. Chrome krijgt binnenkort namelijk een opvallend redesign. En er is goed nieuws: je kunt nu al met een experimentele versie aan de slag.

Google introduceert nieuw Chrome design

In de onderstaande screenshots kun je het redesign bewonderen. Wat je waarschijnlijk meteen opvalt, zijn de tabbladen. Die hebben niet alleen een andere kleur, maar ook een andere vorm. Even bot gezegd: Chrome lijkt nog meer op FireFox dan ooit.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Het redesign is nu beschikbaar voor Chrome Canary op Linux, Windows en Chrome OS. Dat is een experimentele versie van Google’s browser, waarin de nieuwste features worden getest.

Chrome redesign
Het nieuwe design
Chrome redesign
Het oude design

Canary is bedoeld voor ontwikkelaars en testers, dus download de browser op je eigen risico. De kans op kleine bugs en accidentele crashes is relatief groot.

Het nieuwe design is gespot door François Beaufort, iemand die zichzelf beschrijft als een ‘Chromium Evangelist’. Chromium is de open-source versie van Chrome, waar Beaufort aan werkt. Daar ontstaan nieuwe ideeën en features, die vervolgens hun weg vinden naar Canary. En, uiteindelijk, naar de versie van Chrome die iedereen gebruikt.

Je kunt dus afwachten tot Google het nieuwe design naar iedereen uitrolt, of er nu al mee aan de slag gaan. Binnen de URL-balk van Chrome Canary moet je daarvoor het volgende plakken, en op enter drukken:

‘chrome://flags/#top-chrome-md’ zet je op ‘Refresh’, en chrome://flags/#views-browser-windows op ‘Enable’. Mooie bonus: volgens Beaufort is de nieuwe versie van Chrome ook nog eens een stuk sneller. Google brengt zo bovendien zijn diensten nog consistenter samen. Dit redesign komt veel beter overeen met het nieuwe Gmail en Google Drive.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google’s nieuwe Chrome design is live: zo kun je er nu mee aan de slag
Sluiten