Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 11 jun 2019

Google Chrome 75: de twee meest interessante features

De Android variant van Google Chrome heeft onlangs weer een update gekregen in de vorm van versie 75. Deze bevat onder andere een verbeterde wachtwoordbeheerder. Ook zal de browser voorzien zijn van een geheel nieuw thema dat zowel je ogen als je batterij zal sparen.

Google Chrome versie 75

Technologie staat niet stil en dat geldt ook voor applicaties. Google Chrome kan sinds kort bijvoorbeeld bijgewerkt worden naar versie 75 (75.0.3770.67 om precies te zijn). Deze nieuwe update zou twee interessante vernieuwingen hebben.

Allereerst spreekt Google over een aangepaste wachtwoordbeheerder. Die gaat je helpen om ”nieuwe en sterke” wachtwoorden te creëren. Ook gaat het makkelijker worden om bestaande wachtwoorden op te zoeken. Als je bijvoorbeeld op een site bent waarvoor je een opgeslagen wachtwoord hebt, dan hoef je alleen maar op het wachtwoordveld te tikken. Vervolgens zal er een sleutelsymbool verschijnen waarmee je het betreffende wachtwoord kunt onthullen.

Google Chrome 75

Mocht je echter nog geen wachtwoord voor die site hebben dan kun je via dezelfde weg automatisch een sterk en uniek wachtwoord laten genereren. Uiteraard wordt deze dan opgeslagen in de Chrome-browser.

Dark Mode voor Chrome 75

Daarnaast is versie 75 ook voorzien van een nieuw thema. Het gaat hier om een donkere modus waardoor het browsen minder belastend voor je ogen wordt. Ook zal het bij toestellen met een OLED display batterijbesparend werken. Dit omdat dergelijke schermen de kleur zwart weergeven door bepaalde pixels uit te schakelen, waardoor er minder vraag naar stroom is. Chrome is overigens niet de enige Google dienst die zo’n dark mode heeft. Ook Google Calendar en Google Keep hebben onlangs een donkere modus gekregen.

Persoonlijk heb ik van beide functies alleen nog maar het sleutelsymbool dat naar de opgeslagen wachtwoorden verwijst voorbij zien komen, maar wellicht dat ik de rest binnenkort ook kan zien.

Chrome updaten

Wil jij weten welke versie van Chrome je hebt? Open dan het menu in de rechterbovenhoek. Klik vervolgens op ‘Over Chrome’ en je krijgt de browserinformatie te zien. Deze informatie is overigens ook te zien via de Google Play Store. Mocht je versie verouderd zijn dan kun je hem vanuit daar meteen bijwerken.

Reageer op artikel:
Google Chrome 75: de twee meest interessante features
Sluiten