Google Chrome update zorgt ervoor dat je batterij tot 2 uur langer meegaat

Bijna iedereen gebruikt Google Chrome als internetbrowser. Het is echter wel een enorme batterijvreter. Daar gaat Google nu wat aan doen.

Google Chrome is een van de snelste internetbrowsers. Tegelijkertijd is het ook een van de grootste batterijslurpers op de computer. Vooral als je meerdere vensters tegelijkertijd open hebt staan, kan het enorm veel vragen van jouw batterij. Een nieuwe update moet dat in de toekomst voorkomen.

Besparen accuduur via Google Chrome

Uit onderzoek van website TheWindowsClub, blijkt dat Google flink aan het werken is om dat te verminderen. Een nieuwe experimentele functie in Chrome 86 zorgt ervoor dat de browser automatisch onnodige JavaScript-timers en trackers afsluit wanneer deze op de achtergrond werken. Dat zorgt voor een enorme batterijbesparing. Tijdens een test waarin 36 achtergrondtabs en een witte tab voor de voorgrond waren geopend, zorgde de nieuwe functie dat de computer twee uur langer door kon. Natuurlijk zijn dat wel extreme cijfers, maar dat betekent ook dat je in minder uitdagende situaties flink wat kunt besparen.

Tot nu toe is de functie alleen beschikbaar in de vroege versies van Chrome 86 en is beschikbaar voor zowel desktop als mobiel. Toch is er een dat het niet standaard wordt ingebouwd in de volgende versies. Dat zou jammer zijn aangezien Google Chrome niet het best scoort op energie verbruik. Safari en Edge van respectievelijk Apple en Windows scoren beter op batterijduur. Dat bleek eerder ook al uit een eigen test van Google.

Is batterijduur voor jou belangrijker dan prestaties, dan is het voor jou het best om misschien de twee andere browsers te gebruiken. Op basis van prestaties scoort Chrome wel gewoon het best. Ook is er een simpeler manier om batterij te sparen. Dat is om de tabbladen die je toch niet gebruikt gewoon te sluiten. Zo bespaar je natuurlijk het meest op de accuduur van je laptop.

Reageer op artikel:
Google Chrome update zorgt ervoor dat je batterij tot 2 uur langer meegaat
Sluiten