Mark Hofman
Mark Hofman Apps 9 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome update maakt inloggen zoveel makkelijker

Google Chrome maakt het makkelijker voor zijn gebruikers om in te loggen. Zo komt er een nieuwe update aan die ervoor zorgt dat jij straks helemaal geen wachtwoord meer in hoeft te voeren.

Voorheen moest je de gegevens van Chrome synchroniseren met andere apparaten. Althans, als je wilt dat alle gegevens automatisch ingevuld worden dan. Maar daar komt dus verandering in.

Google Chrome maakt inloggen makkelijker

Het is inmiddels een jaar geleden dat Google Chrome het invullen van creditcardgegevens makkelijker maakte. Zefls wanneer je een bepaald apparaat niet gesynchroniseerd had met een ander apparaat, was het hierdoor mogelijk om de gegevens automatisch in te laten vullen. Het enige wat je moest doen was inloggen op je account. Iets dat binnenkort ook gaat gelden voor je inloggegevens.

Google Chrome komt binnenkort met een update voor zijn Android-app. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Het is binnenkort mogelijk om met een enkele druk op de knop in te loggen. Uiteraard wel alleen op accounts waarmee je op andere apparaten bent ingelogd.

Google Chrome browser coronavirus
Niets meer op te hoeven zoeken en toch alles over je serie te weten komen: hoe fijn zou dat zijn? (Afbeelding: Denis Charlet / AFP)

Incognito Mode

De nieuwe functionaliteit is te gebruiken in de standaard-vensters van Google Chrome, maar gaat nog verder dan dat. Wanneer de update verschijnt moet het ook mogelijk zijn om gegevens automatisch in te vullen in de Incognito Mode. Op dit moment is het, vanwege het anonieme aspect van de functie, niet mogelijk om dat te doen. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om in te loggen zonder je account op te slaan.

Google Chrome gaat het overigens ook makkelijker maken om wachtwoorden op te slaan of bij een handig overzicht te komen. Wanneer de functie precies het daglicht ziet is nog niet bekend, al wordt deze wel binnen een paar maanden verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Chrome update maakt inloggen zoveel makkelijker
Sluiten