Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 26 apr 2022

Google maakt ChromeOS een stuk beter met deze old-school feature

Google probeert van ChromeOS al jaren een relevant besturingssysteem te maken. En dat lukt aardig, door allerlei handige updates. Die updates verschijnen overigens ook nog eens met enige regelmaat, waardoor de waarde alleen maar toeneemt. De nieuwste functionaliteit is het kunnen vastzetten van applicaties.

Wanneer je mee wil doen met de grote jongens, dan moet je van goeden huize komen. Google gaat steeds vaker de strijd aan met Windows en Linux door ChromeOS beetje bij beetje te verbeteren. Zo bracht het bedrijf eerst ondersteuning voor meerdere vensters uit, die je overal op het scherm kunt plaatsen waar je wil.

Google geeft ChromeOS nodige update

Vervolgens kreeg je de optie om gemakkelijker te multitasken door twee apps direct naast elkaar te plaatsen. Maar het kan altijd beter, en daarom brengt Google nu wederom een handige optie uit. Gebruikers van het ChromeOS kunnen voortaan apps vastzetten op het scherm, zodat die altijd actief en beschikbaar zijn.

Google Chromebook van Acer
Chromebook van Acer (Afbeelding: Unsplash)

Het gaat vooralsnog om een functie die Android Police tegenkwam in ChromeOS Canary. Dat is een testversie van het besturingssysteem. Mocht je een digitale avonturier zijn en Canary gebruiken op je Chromebook, activeer dan de volgende vlag: chrome:flags#cros-labs-float-window. Dan krijg je dus toegang tot de pinfunctie.

Schermen vastpinnen op het scherm

Na het inschakelen zie je een extra knopje staan in het venster. Dat is een icoon van een punaise, waarmee je dat venster dus vastprikt. Wanneer je erop drukt, dan blijft dit venster altijd actief en bovenaan staan. Maar ondertussen kun je ook andere apps, die erachter draaien, bedienen en gebruiken.

Op moment van schrijven is er nog wel wat werk aan de winkel voor Google. Zo is er nog geen visuele indicatie dat je het vastpinnen gebruikt, bijvoorbeeld. Je ziet dus niet snel op een venster altijd actief is of niet. Het wachten is nu op het moment dat Google de functionaliteit officieel uitbrengt voor het ChromeOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Reageer op artikel:
Google maakt ChromeOS een stuk beter met deze old-school feature
Sluiten