Ilona Braam
Ilona Braam Tech 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Tegenwoordig maakt Google’s alarmklok je ook wakker met YouTube

In de tijd voor de mobiele telefoon was het standaard om een fysieke alarmklok te gebruiken om je ‘s ochtends te wekken, maar tegenwoordig kan het ook handig met een app. Google heeft voor Android gebruikers een Klok app, die ook door redelijk wat Androiders elke dag wordt gebruikt. Je had met de app al verschillende opties met betrekking tot het geluid waar je mee wordt gewekt of gewaarschuwd en onlangs heeft Google daar ook YouTube Music en Pandora aan toegevoegd.

Voor nu alleen YouTube Music

Eerder kon je al je Spotify muziek gebruiken als alarm tune en nu dus ook je YouTube Music nummers. Zoals gezegd ondersteunt de applicatie nu ook Pandora en in Amerika is dat een grote concurrent van Spotify en YouTube Music. Helaas is de  muziekstreamingdienst nog steeds niet beschikbaar in Nederland, hoewel ze wel aangeven aan het werk te zijn om de dienst naar meer delen van de wereld te brengen. In 2016 was er eindelijk hoop dat zoiets ging gebeuren, maar helaas blijven we nog steeds wachten.

Google Klok app

YouTube installeren en Google klok updaten

In Nederland moeten we dus blij zijn met alleen YouTube music, maar om je muziek als wekker te selecteren moet je nog wel eerst de app op je smartphone hebben staan. Daarna verschijnt de dienst als optie in je Google Klok app. Vergeet de app wel niet even te updaten, want anders verandert er natuurlijk niet zoveel. Google lijkt het geen probleem te vinden om met andere bedrijven samen te spelen en ook de Google Home krijgt binnenkort een nieuwe toevoeging. De slimme speaker gaat namelijk Apple Music ondersteunen. En dat terwijl Apple toch niet even schappelijk is met zijn HomePod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tegenwoordig maakt Google’s alarmklok je ook wakker met YouTube
Sluiten