Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 maart 2019

Is dit de controller van Google’s streamingdienst voor games?

De geruchten tussen Google aan de ene kant en gaming aan de andere kant zijn niet nieuw. Al in de tijd van de PlayStation 3 en de Xbox 360 waren er regelmatig verhalen waarbij Google zou werken aan zijn eigen console om zo de concurrentie met de andere merken aan te gaan. Dat is er nooit van gekomen en misschien is dat maar goed ook. Maar de geruchten blijven. Zo zou Google nu werken aan een game streaming service die zou werken via Chromecast en daar hoort dan natuurlijk een controller bij. Eentje die is opgedoken via een nieuw patent.

De Google controller

De controller van Google laat overigens weinig aan de inspiratie over. Het is een controller die zo standaard is als dat het maar kan. Het heeft een d-pad, een viertal actieknoppen, vier schouderknoppen, twee analoge sticks en nog wat knoppen waarmee je naar het homescherm kunt gaan en wat andere kleine dingen. Wat dat betreft is het dus weinig origineel. Maar het doet wel gewoon wat het moet doen en zorgt er voor dat elke game er mee gespeeld kan worden. Bekijk de twee patent-afbeeldingen hieronder.

Google controller
Google controller

De verwachting is dat Google pas op de Game Developers Conference die later deze maand wordt gehouden een boekje open doet. Daarbij is de verwachting dat zij een samenwerking met verschillende uitgevers aankondigen, waarbij je voor een vast bedrag bepaalde games kunt gaan streamen. De vergelijking met Netflix, maar dan voor games is dan ook snel gemaakt. Overigens werd er vorig jaar al een test door Google uitgerold. Toen kon je in de Verenigde Staten via Project Stream Assassin’s Creed Origins in je Chrome Browser streamen. En dat werkte naar verluid behoorlijk goed.

Wil je meer weten over dat project? Kijk dan hier. En voor meer over gaming hebben we natuurlijk onze uitgebreide overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Is dit de controller van Google’s streamingdienst voor games?
Sluiten