Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 9 okt 2018

Google komt toch (niet) met derde generatie Chromecast

Hij was per ongeluk al verkocht door een vestiging van Best Buy, maar Google heeft niet de derde generatie Chromecast aangekondigd. Hoe kan dit?

Derde generatie Chromecast aangekondigd

Tijdens het Google Pixel 3 Event hadden we veel van de producten al aan zien komen, maar de derde generatie Chromecast ontbrak. Na de tweede generatie bleef het bijzonder stil en een derde generatie blijft ook nu uit. Althans, tijdens de presentatie dan.

Op de website laat Google de gloednieuwe Chromecast zien onder het kopje “nieuwe producten”. Op het eerste gezicht kent deze geen interne wijzigingen ten opzichte van de vorige. Wel ziet hij er anders uit. Het design bestaat nu uit een matte kleur en het Chrome-logo is vervangen door het logo van Google. Ook de Ultra is voorzien van een vernieuwd design.

Google Chromecast

Nieuwe specificaties en wijzigingen

Op het eerste gezicht leek er weinig veranderd te zijn bij de derde generatie Chromecast, maar er zijn zeker wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is het apparaat 15% sneller ten opzichte van de vorige generatie. Waar dat in eerste instantie niet vee lijkt, is het wel voldoende om 1080p video’s met 60fps te streamen. Dit was bij de vorige generatie nog 720p. Ook zien we een ondersteuning van Chromecast audio verschijnen. Dit zorgt ervoor dat je muziek over in sync kan afspelen op verschillende speakers die met Google’s smart devices zijn verbonden. Klinkt tof, maar de feature laat nog even op zich wachten tot later dit jaar.

Verder is de nieuwe Chromecast hetzelfde geintje als normaal. De prijs van de standaard versie is €39 en de prijs van de Ultra is €79.

Reageer op artikel:
Google komt toch (niet) met derde generatie Chromecast
Sluiten