Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 21 mei 2019

Deze Google-diensten worden ook voorzien van Dark Mode

Tijdens het verrichten van digitale werkzaamheden heeft ieder zo zijn eigen voorkeuren. Ook als het gaat om de interface. Er blijken veel gebruikers die aangeven dat het wel wat donkerder mag. Ook zou het goed voor je ogen zijn als het beeld minder fel is. Vandaar dat Google ervoor heeft gekozen om ook haar producten Google Calendar en Google Keep te voorzien van de zogeheten dark modus.

Google Calendar krijgt dark modus

Alhoewel het voor sommige een beetje gezeur om niets zal zijn bleken er veel mensen die de interface van bepaalde programma’s te licht en te fel vonden. Vandaar dat er een zogeheten ‘dark modus’ werd uitgevonden. Hiermee kregen gebruikers de keuze om over te schakelen naar een wat donkerder thema.

Naast dat sommige mensen een dergelijke donkere modus mooier vinden zitten er ook praktische kanten aan. Het is namelijk minder vermoeiend voor je ogen en vreet niet zoveel batterij vergeleken met fel beeld. Dat laatste is met name voordelig voor mensen die via hun smartphone werken.

Google Calendar

Reden genoeg voor veel ontwikkelaars om hun applicaties ook zo’n dark mode te geven. Gezien de grote vraag besloot Google er maar mee in te stemmen. Naast dat webbrowser Chrome er onlangs aan moest geloven krijgen ook de bijbehorende apps van Google Calendar en Google Keep een donkere modus. Zoals gewoonlijk mogen gebruikers zelf kiezen of ze de dark modus wel of niet aanzetten.

De bedoeling is dat binnen 15 dagen iedereen van deze nieuwe optie gebruik kan maken. Als je via de Chrome browser werkt kun je de betreffende diensten nu al in de dark modus uitvoeren.

Google Keep

Naast de veelgebruikte kalender van Google krijgt ook Keep dus een donkere modus. Dit laatste is een applicatie die je helpt met het maken en bewaren van notities. Het kan worden gezien als een alternatief op het populaire Evernote of OneNote van concurrent Microsoft.

Reageer op artikel:
Deze Google-diensten worden ook voorzien van Dark Mode
Sluiten