Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 10 mrt 2018

Google introduceert Dog View: bezoek een stad door de ogen van de meest fluffy hond ooit

Wanneer je een onbekende stad gaat bezoeken dan kun je jezelf het beste laten rondleiden door een local. Zij kennen de leukste hot-spots met het eten, de barretjes en de highlights die je echt niet mag missen. Wat nou als we je vertellen dat je je in Japan kunt laten rondleiden door een Akita hond? En nog beter: daarvoor hoef je helemaal niet in Japan hoeft te zijn? Maak kennis met Google Dog View.

Geen Street View maar Dog View

Zelfs wie geen hondenliefhebber is smelt voor de Akita Inu honden, zeg maar, de meest fluffy hond die er is. Je kent dit ras hond wellicht van de tranentrekkende film (of van het waargebeurde verhaal) over Hachiko. Ken je dit niet? Check dan hier de trailer over de film.

Oke, even terug naar waar we het daadwerkelijk over wilden hebben: Google’s Dog View. Google is van mening dat de beste manier om een stad te verkennen om je door een hond te laten rondleiden. Daarom heeft het nu in de geboorteplaats van het Akita ras, Odate, een toffe samenwerking bedacht. Voor deze samenwerking leiden de twee Akita’s genaamd Ako en Asuka je rond in en rondom de stad Odate. In deze stad is trouwens ook het bronzen beeld van Hachiko te vinden. Houd je het nog een beetje droog?

Google, dit is geweldig

Mocht je nou geen trip naar Japan op de planning hebben staan: niet getreurd. De rondleiding is namelijk digitaal en geheel in Google’s Street View-style te bewonderen. Hiervoor heeft Google Japan camera’s op de ruggetjes van deze lieve dogs gebonden.

Zo kun je vanuit het oogpunt van deze honden bijvoorbeeld het bekende bronzen beeld bekijken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook over een prachtig besneeuwd pad lopen, een kijkje nemen bij het Akita hondenmuseum of bij de hot springs. Check ook hier de blogpost van Google Japan over hun Dog View.

Wil je dat jouw hond ook zulke toffe beelden maakt van waar jij woont? Dan heb je deze gadget nodig.

Reageer op artikel:
Google introduceert Dog View: bezoek een stad door de ogen van de meest fluffy hond ooit
Sluiten