Google maakt downloaden in Chrome voor Android een stukje makkelijker

Als er één app is waar Google veel aandacht aan besteedt, dan is dat wel de Chrome-browser. Die applicatie wordt constant geüpdatet. Zo wil het bedrijf er nu voor zorgen dat dingen downloaden gemakkelijker gaat. Dat dit nu sneller gaat dan bijvoorbeeld op het 2G-netwerk, betekent niet dat er geen ruimte voor verbetering is.

Het ontwikkelteam werkt nu aan een functie waarmee gebruikers toegang krijgen tot meer flexibiliteit aangaande het downloaden van bestanden. De nieuwe feature is al live in Google Chrome Canary (een experimentele, instabiele versie van de browser), mits je een flag of twee activeert. Je kunt de aankomende functie nu dus al zelf uitproberen, maar daar heb je dus wel Canary voor nodig. De app is bedoeld voor ontwikkelaars, waardoor je als gewone gebruiker tegen problemen kunt aanlopen waar je weinig aan kunt doen. Het gebruik van de app is dus geheel op eigen risico; weet waar je aan begint.

Google Chrome downloadfunctie
Nieuwe downloadopties voor Google Chrome. (Afbeelding: Techdows)

Google Chrome krijgt extra downloadopties

Als je tussen de flags opzoek gaat naar Enable download later en die toggle verschuift, dan komt er een nieuw venster omhoog wanneer je iets probeert te downloaden over je mobiele verbinding. Je kunt ook Show download later dialogue on WiFi  aanzetten. Dan krijg je verschillende opties in beeld. Je kunt een bestand meteen downloaden, downloaden wanneer je op een wifinetwerk zit of downloaden op een bepaald moment dat je zelf kunt instellen.

De eerste ervaringen, onder meer gedeeld door de betrouwbare website Android Police, lijken al solide te zijn. Het lukt de redacteur nu al een download binnen te halen op een moment dat hij zelf ingesteld had. Dergelijke functies moeten voorkomen dat je niet meteen je databundel opvreet wanneer je een groot bestand wil of moet downloaden. Je kunt het achteraf ook niet vergeten, aangezien je dus kunt instellen dat de download begint wanneer Google Chrome ziet dat er weer een wifiverbinding is of wanneer de ingestelde tijd aangebroken is.

Het wachten is nu totdat Google de feature uitrolt naar de stabiele versie van de Chrome-browser.

Techdows

Reageer op artikel:
Google maakt downloaden in Chrome voor Android een stukje makkelijker
Sluiten