Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Drive binnenkort aan de haal met Microsoft Office bestanden

Google Drive is, met diensten als Docs en Spreadsheets, een centraal punt voor al je werkzaamheden. Maar waar de gebruikerservaring uitstekend is wanneer je binnen het platform blijft, is het lastig om te werken met bestanden van Microsoft Office. Al komt daar binnenkort wel verandering in. 

Google Drive ondersteunt binnenkort Microsoft Office bestanden

Het bewerken van Microsoft Office bestanden in Google Docs is al jaren een pijnlijke ervaring. Je kan de bestanden goed bekijken, maar moet ze converteren om ze daadwerkelijk te kunnen bewerken. Althans, zo werkt het op dit moment. Gelukkig is Google druk bezig om het Drive platform een stuk toegankelijker maken, en vooral veel simpeler.

Google Drive

Binnenkort wordt het mogelijk om al je Microsoft Office bestanden te bewerken in Google Drive. Of het nu gaat om Word, Excel of PowerPoint bestanden: ze zijn allemaal te gebruiken. Google heeft aangekondigd dat er ondersteuning voor onder andere .docx, .xls en .ppt bestanden beschikbaar wordt binnen aanzienlijke korte tijd. Kortom: je kunt vanaf nu pas echt all-round te werk gaan.
Tegenover The Verge meldt Google dat zowel de commerciële versie van de apps (G Suite) en de reguliere versies ondersteuning krijgen voor de applicaties van Microsoft. Hieronder zie je welke extensies er precies ondersteund gaan worden:

  • Word-bestanden: .doc, .docx, .dot
  • Excel-bestanden: .xls, .xlsx, .xlsm (macro enabled Excel files), .xlt
  • Powerpoint bestanden: .ppt, .pptx, .pps, .pot

De verwachting is dat we zeer binnenkort de ondersteuning voor de verschillende bestanden kunnen verwachten, al staat de exacte releasedatum nog niet vast. Google heeft wel laten weten dat we rekening met eind deze maand of begin komende maand moeten houden. Het bedrijf gaat eind April, begin mei 2019 beginnen met het uitrollen van de feature. Tot die tijd is het dus nog even hannesen met al je Microsoft-office bestanden.

Tot die tijd iets anders doen met Google Drive? Op deze manier verhoog jij, volledig gratis, de opslagcapaciteit van het platform!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Drive binnenkort aan de haal met Microsoft Office bestanden
Sluiten