Google Duo introduceert ontzettend handige nieuwe functionaliteit

Google Duo, de handige applicatie waarmee je videogesprekken kan voeren, is voorzien van een nieuwe functionaliteit. Naast het feit dat mensen alleen tegen je gezicht aan zitten te kijken, deel je nu ook het scherm van je smartphone.

Google maakt de komst van de functionaliteit bekend in een artikel met de meest recente toevoegingen aan het Android-platform.

Google Duo neemt nu ook het scherm op

Het is best bijzonder dat Google de functionaliteit introduceert. Toen Duo net verscheen was er al een soortgelijke functionaliteit te vinden. Deze werd vervolgens verwijderd, omdat deze niet goed genoeg zou werken. Inmiddels lijken de problemen opgelost zijn en is het in Google Duo dus wederom mogelijk om ook het beeldscherm van je smartphone op te nemen.

Het delen van je scherm in Google Duo is bijzonder makkelijk. Je tikt simpelweg op de overflow-knop die zich in het menu aan de onderkant van het scherm bevindt wanneer je een gesprek voert. De naam van de functionaliteit is Screen Share, dus kan niet missen! Het is wel goed om te weten dat je een waarschuwing krijgt wanneer je begint met het delen van je scherm. Op die manier wordt je dus op de hoogte gebracht dat gevoelige informatie mogelijk naar buiten kan komen.

Tijdens het delen van het scherm krijg jij als beller de andere deelnemers niet te zien. Verder zorgt Google dat je op de hoogte blijft van het feit dat je in een Google Duo gesprek zit. In je notificatiebalk is bijvoorbeeld te zien dat er een schermopname actief is.

Google heeft de functionaliteit onder de radar door uitgerold. De eerste stappen werden eind september al gezet. Het lijkt er op dit moment op dat nog niet alle smartphones de functionaliteit ondersteunen.

Ander nieuwe functionaliteiten

Zoals je aan het begin van dit artikel kon lezen, heeft Google een artikel gepubliceerd met onlangs toegevoegde functionaliteiten. Naast het feit dat je met Google Duo gebruik kan maken van Screen Share, zijn ook de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Meer mogelijkheden voor Google Assistent
  • Voorkom spam met de telefoon-app
  • Nieuwe functionaliteiten voor slechthorende
  • Action Blocks voor communicatie zonder stemgebruik
  • Google TV

Meer lezen over de Google Duo functie of een van de andere toevoegingen? Check dan zeker even dit artikel van het bedrijf zelf!

Reageer op artikel:
Google Duo introduceert ontzettend handige nieuwe functionaliteit
Sluiten