Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 juni 2018

Daar gaat je middag: Google Earth laat je nu echt alles meten

Google Earth is en blijft een geinige tool. Het geeft je de mogelijkheid om de wereld te verkennen en laat diverse mooie landmarks zien. Het gaat in sommige gevallen een stuk verder dan je standaard Google Maps, hoewel die apps punten hebben die veel overeenkomsten kennen. Google Earth komt nu echter met een geinige en unieke functie: de mogelijkheid om van alles en nog wat te meten.

Google Earth laat je van alles en nog wat meten

Zo kun je nu twee punten op aarde pakken en meet Google Earth hoeveel afstand daar tussen zit. En dat is dan ook echt de hemelsbrede afstand. Hij houdt dus geen rekening met eventuele wegen. Daarnaast kun je gaan meten hoe groot een bepaald woonblok is in vierkante meter. Dit alles valt onder de nieuwe Measure tool.

google Earth 2

Deze tool is vanaf vandaag beschikbaar in de Chrome-versie van Google Maps. Pas alleen wel even op met het openen van die versie, want hij kan behoorlijk zwaar zijn voor je browser. Later deze week moet de functie ook toegevoegd worden aan de Android-versie van Google Earth om vervolgens ook nog beschikbaar te worden gesteld voor de iOS-versie. Dat duurt echter nog een tijdje.

Wat leuke dingen om te proberen is de afstand van je eigen huis naar je werk. Of vanaf je adres kijken hoever een bepaald wereldwonder zich van je bevindt. Of ga eens meten hoe groot het terrein is waarop het Rijksmuseum zich bevindt. Of hoe lang de Erasmusbrug nou daadwerkelijk is. Kortom, genoeg leuke mogelijkheden om uit te testen voor het moment dat je echt even niks te doen hebt. Een regenachtige zondag is wat dat betreft een perfect moment.

Mocht je een tijdje geen gebruik hebben gemaakt van Google Earth? Dan hebben we hier een mooi overzicht van wat er allemaal mogelijk is met de handige tool.

Reageer op artikel:
Daar gaat je middag: Google Earth laat je nu echt alles meten
Sluiten