Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 mrt 2019

Komt Google met een eigen opvouwbare smartphone?

Ondanks het feit dat Google inmiddels zelf een smartphone-maker is, lijkt het niet echt happig te zijn op trends. De achterkant van de Pixels zijn nog steeds voorzien van slechts een camera en over de notch hoeven we het ook niet te hebben. Des te verrassender dat Google de handen ineen sloeg met Samsung, om Android meer opvouwbaar-vriendelijk te maken. Sterker nog: Google is bezig met plannen voor een eigen opvouwbare smartphone.

Komt Google met opvouwbare smartphone?

Nadat Google jarenlang andere smartphone-makers had voorzien van een besturingsysteem, besloot het ook zijn eigen toestellen te produceren. Dit gebeurt nu al een aantal jaren in de vorm van de Pixel en Pixel XL. Deze smartphones weten inmiddels redelijk wat succes te behalen, maar gaan alles behalve met de trends mee. Of dat iets goeds of iets slechts is laten we in het midden, maar het is wel een feit. Zo heeft Google nog steeds slechts één camera op de achterkant van zijn toestellen en is de notch alles behalve subtiel. Toch sloeg het de handen ineen met Samsung voor de opvouwbare smartphone en lijkt de producent er nu ook zelf mee aan de haal te gaan. Of althans, het idee is er.

In een patent van Google, dat aan het licht komt door Patently Mobile, komt naar buiten dat de producent plannen heeft voor een opvouwbare smartphone. Het produceren van een flexibel scherm is bijzonder lastig, zeker wanneer je als Google zijnde niet over de productie-kwaliteit van bijvoorbeeld Samsung of Huawei beschikt. Maar mocht hier verandering in komen, dan is de producent dus voorzien an de rechten om het te doen. Hoe ze dat precies gaan doen is uiteraard nog niet duidelijk, maar het patent geeft ons wel al enige indruk van het design.

Google opvouwbare smartphone

Het kan aan ons liggen, maar het lijkt meer op een portemonnee dan een daadwerkelijk smartphone. Uiteraard is het aan de consument om te beslissen of dit handig is of niet.

Tweede concept

Er is ook een tweede concept van de opvouwbare smartphone te vinden. In dit patent komt naar buiten dat het toestel in drie verschillende delen is op te vouwen. Op deze manier worden de werkwijzen van de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X gecombineerd. Een van de schermen vouwt namelijk naar binnen, waar de ander naar buiten lijkt te vouwen. Best of both worlds?

Uiteraard hebben we wederom met een patent te maken, waarvan er zo’n 1000 per jaar worden ingediend. Of Google er daadwerkelijk mee aan de slag gaat, en wanneer, is uiteraard niet bekend. Daarom is een korreltje zout op dit hele verhaal, best wel van toepassing.

Reageer op artikel:
Komt Google met een eigen opvouwbare smartphone?
Sluiten