Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 jul 2018

Google medeoprichter en miljardair is fervent Ethereum miner

Sergey Brin, oprichter van Google en President van Google’s moederbedrijf Alphabet Inc., is een fervent miner van Ethereum. Dat onthulde de miljardair tijdens een verrassingsbezoek aan Blockchain Summit in Marokko.

Google medeoprichter is Ethereum miner

Daar worden de nieuwste ontwikkelingen rondom blockchain en de toepassingen ervan besproken. Last-minute werd de oprichter van Google aan het rijtje van invloedrijke gasten toegevoegd.

Tijdens zijn praatje onthulde Brin dat hij Ethereum aan het minen is met zijn 10-jarige zoon. Hij is vooral gefascineerd door het concept van zero-knowledge proof. Die techniek is volgens de miljardair “really mind-boggling”.

Sergey Brin Google Ethereum
Sergey Brin

Zero-knowledge proof is het cryptografische principe dat het mogelijk maakt om iets te bewijzen, zonder daadwerkelijk de behorende kennis te onthullen. Dankzij die technologie kunnen cryptocurrencies zoals ZCash de privacy van gebruikers bewerkstelligen. Transactie-informatie blijft zo geheim, terwijl de public ledger van de cryptocurrency wel wordt bijgewerkt en beveiligd.

Emerging Technologies – Panel from the 2018 Blockchain Summit in Morocco

One of our panels this morning at the 2018 Blockchain Summit was emerging technologies and trends – where blockchain, crypto, AI, and other innovations can meet and make a difference. Featuring Sergey Brin (Google), Brian Forde, Elizabeth Stark (Lightning Labs), Chase Koch (Koch Disruptive Technologies), Neha Narula (MIT), Katie Hain and Koichi Narasaki (SOMPO).

Geplaatst door The Bitfury Group op Zondag 8 juli 2018

Brin wees onlangs erop dat Ethereum mining een centrale rol heeft gespeeld in de recente “boom in computing”, die tot een complete renaissance van technologie leidt. Grote woorden, die hij uitte in een bericht aan investeerders in mei.

Brin zei het volgende: “Verschillende factoren spelen een rol in deze boom in computing. Ten eerste heb je natuurlijk de stabiele werking van Moore’s Law. Ten tweede speelt de hogere vraag een rol, die voortkomt uit de geavanceerde graphics in gaming, en verrassend genoeg, de GPU-vriendelijke proof-of-work algoritmes die je tegenwoordig in leidende cryptocurrencies vindt, zoals Ethereum.”

Ondanks Sergey’s affiniteit met cryptocurrencies, kondigde Google in maart een ban op crypto-gerelateerde reclames aan. De concurrentie zit echter niet stil. Facebook heeft sinds kort een complete blockchain-divisie, en is gestopt met het bannen van crypto-reclames. Amazon, IBM en Microsoft storten zich ook steeds vaker op blockchain-technologie.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Naast Brin was ook Elizabeth Stark te gast. Zij is de medeoprichter en CEO van Lightning Labs. Samen met de director van de Digital Currency Initiative van MIT Media Lab sprak ze over de toekomst van het lightning network en de veiligheid van gecentraliseerde beurzen.

“Lightning zorgt ervoor dat men op grote schaal transacties kan voltooien, met de veiligheid die gepaard komt met blockchain,” aldus Stark. “Dat is zeer bijzonder. Ik ben nog nooit zo optimistisch en enthousiast geweest over de toekomst en de potentie van wat we aan het bouwen zijn.”

In dit artikel leggen we je uit waarom het Lightning Network zo belangrijk voor Bitcoin gaat zijn.

 

Reageer op artikel:
Google medeoprichter en miljardair is fervent Ethereum miner
Sluiten