Ilona Braam
Ilona Braam Tech 3 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Google feature verwijdert automatisch je locatiegeschiedenis

We weten dat onze apps allerlei informatie over ons verzamelen, waaronder bijvoorbeeld een lijstje van waar je wanneer bent geweest. Google lijkt het in het bijzonder leuk te vinden om zoveel mogelijk data over je te verzamelen en het bedrijf zou dan ook veelvuldig verzocht worden door gebruikers om het managen van deze verzamelde data wat makkelijker te maken. Het lijkt erop dat ze naar hun gebruikers geluisterd hebben en binnenkort komt er een nieuwe feature, waarmee je automatisch je locatiegeschiedenis zou kunnen aanpakken.

Locatiegeschiedenis weg na drie of acht maanden

Op het moment is het natuurlijk al mogelijk om je locatiegeschiedenis handmatig te verwijderen, maar dat kan op een gegeven moment op je zenuwen gaan werken. Uiteraard kun je het tracken van je locatie ook helemaal uitschakelen, maar voor sommige apps is het toch nodig dat je locatie bekend is. De nieuwe feature zou je wat werk uit handen kunnen nemen door je locatiegeschiedenis automatisch na drie of achttien maanden te wissen.

Google feature data wissen

Automatisch wissen in-app data en Chrome geschiedenis

De nieuwe feature zou in principe te gebruiken moeten zijn bij alle apps en diensten waar je met je Google account inlogt. In eerste instantie zou het alleen gaan om je locatiegeschiedenis, maar binnen de komende paar weken zou het automatisch wissen van data ook ingevoerd kunnen worden met betrekking tot onder andere je Chrome geschiedenis, in-app data en Google’s Discover feature op Android toestellen.

Verder is Google natuurlijk ook druk bezig met de aankomende Pixel 3a en 3a XL smartphones. Dit zouden goedkopere versies moeten worden binnen de Pixel lijn. Naar verwachting zal het bedrijf de twee smartphones over een paar dagen al onthullen, maar zoals altijd is er al behoorlijk wat gelekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Google feature verwijdert automatisch je locatiegeschiedenis
Sluiten