Google gaat je naam en foto gebruiken in advertenties, zo zet je het uit

Als je in het bezit bent van een Google+-pagina dan moet je afgelopen weekend een e-mail hebben ontvangen. Vanaf 11 november 2013 zullen de nieuwe Servicevoorwaarden van Google in werking treden. Een overzicht van de geplande aanpassingen vind je hier, maar de bijgewerkte servicevoorwaarden zullen vooral betrekking hebben over het gebruik door Google van je naam, foto en acties van je +Pagina.

Google heeft Google+ zo ontworpen dat je inhoud vindbaar wordt voor anderen. Ze noemen dit ‘Aanbevelingen uit jouw kringen’. Als je bijvoorbeeld een andere Google+-pagina volgt dan kan Google dit laten zien in combinatie met je naam en foto als dit relevant is voor anderen. Maar dit kan ook met andere diensten. Heb jij bijvoorbeeld een product uit Google Play beoordeeld dan kan dit in een advertentie worden getoond. Zo’n aanbeveling ziet er dan zo uit:

 
Wij snappen dat je dit liever niet wil en gelukkig kan het dan ook uit worden gezet. Ga eerst naar de instellingen van je Google+-account.

 
Als derde optie zie je: ‘Aanbevelingen uit jouw kringen’. Klik op bewerken.

 
Scroll naar beneden en vink de optie: “Google mag op basis van mijn activiteit mijn naam en profielfoto weergeven in aanbevelingen uit jouw kringen die in advertenties worden weergegeven” uit. Klaar!

Reageer op artikel:
Google gaat je naam en foto gebruiken in advertenties, zo zet je het uit
Sluiten