Google gaat TikTok achterna en lanceert YouTube Shorts

Het succes van TikTok zorgt ervoor dat we te maken krijgen met een aantal kloondiensten en nu zien we ook dat YouTube zich in de strijd mengt. De videostreamingdienst van Google lanceert een nieuwe dienst genaamd YouTube Shorts. Met de dienst maak je korte videos van maximaal vijftien seconden.

Heel veel techbedrijven vragen zich af hoe het toch komt dat TikTok zo populair is. Vooral in landen als India is de dienst ontzettend populair. Dat is reden genoeg om hem in de gaten te houden, om te checken waar er een opening is om mee te liften op het succes van de app. Die opening is er nu, aangezien TikTok het aan de stok heeft met de Amerikaanse regering, waardoor een mogelijke ban op de loer ligt. In India is het al zo ver: daar is de app al verbannen. Dit is dus hét moment om je eigen kloon uit te brengen. Instagram werkt hier al een tijdje aan, maar nu doet YouTube dus ook vrolijke mee aan het kopieergedrag.

YouTube Shorts (Afbeelding: YouTube)

YouTube Shorts: Googles antwoord op TikTok

Met YouTube Shorts ben je in staat korte videos van vijftien seconden per stuk te maken. De app beschikt over een eigen camera en biedt verschillende tools aan waarmee je je video heel snel bewerkt, zodat je hem daarna kunt delen. Ook kun je een liedje toevoegen aan je video. YouTube heeft een gigantische bibliotheek aan nummers dankzij muziekstreamingdienst YouTube Music, dus de keuze is reuze. De feature wordt nu uitgerold in India (waar TikTok dus niet meer beschikbaar is) voor Android-apparaten; iOS-gebruikers moeten nog een tijdje langer wachten.

Het feit dat YouTube Shorts wordt uitgerold naar de officiële app, en dus niet als stand-alone applicatie uitgebracht wordt, zorgt er waarschijnlijk voor dat heel veel mensen de dienst (kort) uitproberen. Daardoor kan het aantal gebruikers aanvankelijk explosief stijgen, maar dat is dus niet helemaal eerlijk wanneer je die zou vergelijken met het aantal TikTok-gebruikers.

Reageer op artikel:
Google gaat TikTok achterna en lanceert YouTube Shorts
Sluiten