‘Google werkt aan streamingdienst voor games en gameconsole’

Er is een tijd geweest dat je enkel kon gamen op een spelcomputer en alleen als je de desbetreffende game er in had zitten. Vandaag de dag gaat alles anders. Met spelcomputers kun je games in plaats van fysiek in de winkel kopen ook gewoon digitaal downloaden. Dat levert alleen twee problemen op. Ten eerste moet je genoeg ruimte op je harde schijf hebben.

Als je meerdere games speelt, zul je dan wel eens iets van je harde schijf af moeten gooien. Daarnaast heb je te make met de relatief hoge prijzen in de digitale stores. Soms zijn er aanbiedingen, maar over het algemeen zijn fysieke games goedkoper. Aan dat laatste lijkt Google met zijn nieuwe project niks aan te kunnen doen. Maar met hun game streamingdienst waar ze naar verluid aan werken, zou je in elk geval het probleem van een console met harde schijf kunnen oplossen.

Google en een game streamingdienst

Officieel is er nog niks naar buiten gebracht. Het is enkel de website The Information, die beweert bronnen te hebben die stellen dat Google aan dit project werkt. Het zou gaan om een streamingservice, waarbij je games via de cloud kunt streamen naar bijvoorbeeld een Google Chromecast. Daarmee zou de instapdrempel om games te kunnen beleven heel erg laag zijn. Je hebt dan alleen nog wel een controller nodig om games te kunnen spelen.

De Chromecast 2 plug je in je TV

Google is hiermee overigens niet uniek. Zo heeft Nvidia al een tijdje hun Geforce Now, waarmee je games kunt streamen naar je Macbook of Nvidia Shield, zonder dat je in het bezit hoeft te zijn van krachtige hardware. Hier lees je hoe dat ons beviel. En ook PlayStation Now geeft je de mogelijkheid om diverse games via diverse manieren te streamen.

Het werkt bij veel games aardig, maar als je een intensieve game als FIFA of Call of Duty speelt, dan heb je toch liever de game zelf. Het is de vraag hoe Google dit zou oplossen. En of uitgevers het project willen ondersteunen. Vaak moeten dit soort diensten het doen met oudere games die worden aangeboden.

Google
Phil Harrison

Naast dit project zou er ook gesproken worden over het plan dat Google zelf een spelcomputer wil maken. Het is allemaal wat voorbarig, maar de komst van oud- PlayStation en Xbox-medewerker Phil Harrison zou er voor kunnen zorgen dat dat project snel van de grond komt. Hij maakte onlangs de overstap naar de zoekgigant. Een voorbode van een nieuwe markt van Google? Wie weet. Check onze gaming-pagina voor meer gaming-nieuws.

Reageer op artikel:
‘Google werkt aan streamingdienst voor games en gameconsole’
Sluiten