Noah Korevaar
Noah Korevaar Gaming 29 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Google’s gaming-platform en console gaan de strijd aan met Playstation en Xbox’

Het lijkt er steeds sterker op dat Google aan een eigen streamingdienst voor games werkt. Daarmee wil de zoekgigant naar verluidt de strijd aan gaan met Playstation en Xbox. Al langer doen geruchten rondom die dienst de ronde. We hebben zelfs een vermeende codenaam: Yeti. Dit alles blijkt uit betrouwbare bronnen.

‘Google werkt aan gaming-console’

Afgelopen februari dook het gerucht op dat Google een eigen console aan het bouwen is. De gadget draait naar verluidt op Android, die de streamingdienst gaat complementeren.

Kotaku’s Jason Schreier heeft nu meer details te pakken. Het lijkt er sterk op dat Google executives tijdens de Game Developers Conference van dit jaar meetings hebben gehad met ontwikkelaars van games. Studio’s dus.

PS4 Pro
De Playstation 4 (Afbeelding: Sony)

Tijdens die meetings zou naar verluidt de interesse in het streamingplatform gepeild zijn. Sterker nog, het gerucht doet de ronde dat de zoekgigant zelfs overweegt om studio’s te kopen, om zo het platform met exclusieve content te kunnen vullen.

Neem dit soort nieuws met een flinke korrel zout, want voorlopig blijft het om geruchten draaien. Het is echter duidelijk dat Google zeker stappen aan het zetten is op dit gebied.

Steeds meer gaming-giganten gaan richting streamingdiensten voor games. Cloudtechnologie wordt steeds volwassener, waardoor het streamen van games niet langer een toekomstscenario is. Google kan dus op exact het juiste moment de markt betreden.

Integratie

Omdat de games gestreamd worden, hoeft de hardware/console niet bijzonder krachtig of peperduur te zijn. Het daadwerkelijke rekenwerk wordt immers elders gedaan. OnLive, Nvidia en andere fabrikanten hebben het al eerder geprobeerd, maar slaagden er niet in een groot publiek te bereiken.

Als iemand dat wel kan, dan is het Google zelf. Zeker in combinatie met YouTube. Volgens betrouwbare bronnen wil de zoekgigant zijn dienst integreren met Android TV en YouTube. Daarbij kun je denken aan het livestreamen van je eigen gameplay, of het opzoeken van uitleg-video’s wanneer je niet door een bepaald level komt.

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten. Het is duidelijk dat de zoekgigant aan eigen hardware en een streamingdienst werkt op het gebied van games. Maar wanneer en of het project überhaupt uitgebracht gaat worden, blijft bij Google altijd maar de vraag.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kotaku

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Google’s gaming-platform en console gaan de strijd aan met Playstation en Xbox’
Sluiten