Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 27 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Google leidt je virtueel rond in de garage waar het allemaal begon

Google zie je misschien als een fris en modern bedrijf, maar toch bestaat de zoekgigant alweer 20 jaar. Dat viert het Amerikaanse bedrijf op een aantal creatieve manieren.

Google viert twintigste verjaardag

De doodles waarmee Google normaliter belangrijke gebeurtenissen viert, worden ook voor de verjaardag van de zoekgigant zelf ingezet. De onderste video neemt je mee door een kleurrijk feest van herkenning.

En daar blijft het niet bij. Het bedrijf viert in verschillende landen zijn verjaardag, op allerlei bizarre manieren. Wij zijn echter vooral fan van een nieuwe toevoeging aan Street View. Daarin heeft Google de garage tot leven gewekt waarin het allemaal begon.

Google garage

 

De plek waar het bedrijf ontstond dus. In Street View kun je nu ter ere van de twintigste verjaardag een virtuele tour nemen door het allereerste hoofdkwartier. Waar ze enkele jaren later met duizenden medewerkers in gigantische complexen aan de slag gingen, inclusief tennisbanen, restaurants en bioscopen, zaten ze toen nog te zwoegen in een armzalige garage.

Dan hebben we het over september 1998. Oprichters Sergey Brin en Larry Page ploeterden achter hun computers in de garage van Susan Wojcicki. Zij werkte toen nog voor concurrenten zoals Intel, maar ging later een grote rol spelen in het succesverhaal van Google.

Het begon in een garage

Zo werd zij een krap jaar later de eerste marketingmanager van het bedrijf, en stond ze aan de wieg van Google Doodle, Afbeeldingen, Boeken, Analytics en nog een berg aan producten van de zoekgigant.

Een miljarden-operatie. Het is je moeilijk voor te stellen dat het allemaal dan toch zo klein begon, zo kortgeleden. Neem via deze link een tour door die magische ruimte, een pretparkje vol nostalgie en historie. Google heeft de tour volgestopt met toffe details en zelfs verborgen geheimen. Check bijvoorbeeld absoluut even de magische deur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google leidt je virtueel rond in de garage waar het allemaal begon
Sluiten