Google brengt set met 53 genderneutrale emoticons uit

Het aantal emoticons blijft alsmaar groeien en het lijkt bijna alsof we er letterlijk voor ieder gevoel en activiteit wel eentje willen. Ook is het natuurlijk fijn als de poppetjes die we gebruiken een beetje op ons lijken. Vandaar dat je bij bepaalde emoticons de keuze hebt uit meerdere huidskleuren. Google wil daarnaast echter ook mensen die zich niet als man of vrouw identificeren tegemoet komen.

Google komt met genderneutrale emoticons

Of je het nou leuk vindt of niet, emoticons spelen nog steeds een grote rol in onze online communicatie. Vandaar dat het natuurlijk belangrijk is hoe ze eruitzien. Dit was voor Google reden genoeg om een set emoticons te laten ontwerpen waarvan het geslacht onbepaald is.

Fast Company liet dinsdag weten dat deze nieuwe emoticons niet mannelijk of vrouwelijk zullen zijn, maar eerder genderneutraal. De ontwerpers hebben er namelijk voor gekozen om een bepaalde combinatie van uiterlijke kenmerken te hanteren die ervoor zorgt dat het geslacht van de poppetjes niet helemaal duidelijk is.

Google

In totaal zijn er wel 53 genderneutrale emoticons uitgebracht. Naast poppetjes van mensen zit er ook een zombie, vampier en allerlei andere fantasiewezens tussen. Ook worden er meerdere sportactiviteiten uitgebeeld.

Android Q

Het zal echter nog even duren voordat men de betreffende poppetjes zal kunnen gaan gebruiken. Ze verschijnen later dit jaar pas op smartphones die voorzien zijn van het aankomende Android Q. Mensen die een Google Pixel toestel met daarop de Android Q-bèta hebben kunnen de emoticons echter nu al gebruiken.

Reageer op artikel:
Google brengt set met 53 genderneutrale emoticons uit
Sluiten